Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΥΕΜΕΝΗ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Τουλάχιστον 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 300 τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι, ντυμένου με στολή στρατιωτικού, ο οποίος ανατινάχθηκε στη διάρκεια προετοιμασίας στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρικές πηγές...

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ο καμικάζι ανατινάχθηκε στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι φοιτητές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας που προετοιμάζονταν για την αυριανή παρέλαση.

Ο τόπος της επίθεσης, η πλατεία Αλ Σαμπίν, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, έχει κλείσει από την Κυριακή εν όψει της παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου από την ένωση της Βόρειας με τη Νότια Υεμένη, στις 22 Μαΐου του 1990.

Αυτή θα ήταν η πρώτη επέτειος για την ένωση της χώρας που εορτάζεται μετά την απομάκρυνση του επί μακρόν ηγέτη της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο υπουργός Αμυνας και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης αλλά δεν τραυματίστηκαν.

Η παρέλαση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί κατά την αυριανή εθνική εορτή και επρόκειτο να την παρακολουθήσει ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com