Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αρκετή μουσική -ελληνική και ξένη- αλλά και σινεμά, αρχιτεκτονική, μουσειο-παιδαγωγικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων...

«34 μέρες μουσικής, 30 μέρες αφιερωμένες στις άλλες τέχνες, 24 μέρες αφιερωμένες στα παιδιά και στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και 15 μέρες αφιερωμένες στην επιχειρηματικότητα: και φέτος, το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολις, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης.

«Ο άξονας γύρω από τον οποίο διαμορφώνεται το πρόγραμμα είναι το σύνθημα Οι νέοι δημιουργοί συναντούν το κοινό τους στο Γκάζι. Σε μια δύσκολη συγκυρία κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ένδειας, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων καλείται να σταθεί σε ένα επίπεδο υψηλό. Καλείται να παρέχει ψυχαγωγία και πολιτισμό με ποιότητα και προσιτές τιμές» πρόσθεσε.

Η αρχή έγινε την Πρωτομαγιά με το συγκρότημα Encardia, ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μουσική. Το καθιερωμένο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ διοργανώνεται από την Τετάρτη 23 έως την Κυριακή 27 Μαΐου, ενώ στις 28 Μαΐου η βραδιά είναι αφιερωμένη στο σουίνγκ με το Swing for Hope, όπου οι Athens Swing Cats θα παρουσιάσουν χορευτικά σόου.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου στη σκηνή θα ανέβει η Λένα Πλάτωνος, ενώ εμφάνιση θα κάνει και ο Γιάννης Αγγελάκας. Την Παρασκευή 1η Ιουνίου θα διοργανωθεί μουσική εκδήλωση για την ανάδειξη των τριών φιναλίστ για το support group που θα ανοίξει τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στις 4 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου ανεβαίνει στη σκηνή ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος καλεί πλήθος φίλων του ερμηνευτών να τραγουδήσουν μαζί του, ενώ την Πέμπτη 7 Ιουνίου το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει συναυλία με τη συμμετοχή των Φοίβου Δεληβοριά, Νατάσσα Μποφίλιου, Στάθη Δρογώση κ.ά.

Στις 9 Ιουνίου στη σκηνή της «Τεχνόπολις» θα εμφανιστούν οι Vodka Juniors, ενώ ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα δώσει συναυλία στις 20 Ιουνίου. Μία ημέρα μετά μουσική θα πλημμυρίσει και πάλι την Τεχνόπολις με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.

Θα διοργανωθούν ακόμα συναυλίες των Παντελή Θαλασσινού (22 Ιουνίου), Κωστή Μαραβέγια (25 Ιουνίου), The Burger Project, Takim και Ματούλα Ζαμάνη (26 Ιουνίου), Γκόραν Μπρέγκοβιτς (30 Ιουνίου), Locomondo και φίλοι (4 Ιουλίου), Mode Plagal (5 Ιουλίου), Imam Baildi (10 Ιουλίου), Φοίβος Δεληβοριάς-Μάρθα Φριντζήλα (11 Ιουλίου), Χαΐνηδες-Ψαραντώνης (30 Αυγούστου), Νατάσσα Μποφίλιου (5 Σεπτεμβρίου).

Επίσης, διοργανώνονται τα Φεστιβάλ Schoolwave (23 και 24 Ιουνίου), Athens World Music Festival (16-19 Ιουλίου) με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων με ήχους των Βαλκανίων, της Ελληνικής περιφέρειας, της Κων/πολης και της Μικράς Ασίας αλλά και άλλα είδη μουσικής του κόσμου, Athens Hip Hop Festival (1 Σεπτεμβρίου), The ARK Festival (10, 11 Σεπτεμβρίου), ενώ ο Γιάννης Κότσιρας και οι Εστουδιαντίνα θα τραγουδήσουν για τη «Σμύρνη του Έρωτα», με αφορμή τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Παράλληλα, από το Σάββατο 12 Μαΐου έως τη Δευτέρα 14 Μαΐου διοργανώνεται το Design Lab Athens 2012, σημείο συνάντησης αρχιτεκτόνων και ντιζάινερ, ενώ στις 18 Μαΐου η Τεχνόπολις γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Μαΐου, γεύσεις, επιχειρήσεις, τέχνη και χρώματα Ιταλίας θα κατακλύσουν την Τεχνόπολις για το Φεστιβάλ «100% Made in Italy - Άρωμα Ιταλίας στην Ελλάδα».

Στις 30 Μαΐου, το Job Fair Athens έχει στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας, να ενημερωθούν για αυτή και να αναζητήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Από τις 25 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου η «Τεχνόπολις» παρουσιάζει την έκθεση «Μια ιστορία από φως, στο φως», η οποία φιλοξενήθηκε ήδη στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη και ανοίγει τις πύλες της και για το αθηναϊκό κοινό.

Η έκθεση αποτελείται από φωτιστικά μέσα που χρονολογούνται από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, με έμφαση αφενός στη βυζαντινή περίοδο και αφετέρου στη μεγάλη τομή που σημειώνεται το 19ο αιώνα με την εμφάνιση του φωταερίου και του ηλεκτροφωτισμού.

Από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου συμμετέχει στο Athens Fringe Live 2012, το φεστιβάλ τέχνης για νέους δημιουργούς.

Το σινεμά κάνει και αυτό την εμφάνισή του στο Γκάζι. Από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου η Τεχνόπολις μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά και διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου με θέμα την ιδιότυπη σχέση μεταξύ σκανδιναβικού και αμερικανικού σινεμά μέσα από έξι ταινίες που κινούνται ανάμεσα στο δράμα και το (αστυνομικό) θρίλερ.

Από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το 3ο Bike Festival, ενώ για τρίτη χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Μικρόπολις αφιερωμένο σε παιδιά.


Από την Παρασκευή 25 Μαΐου έως την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός», στο Κτίριο «Δ4», "Το Παζάρι των Χρωμάτων".

Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Very Special Arts Hellas διοργανώνει "Το Παζάρι των Χρωμάτων", για να στηρίξει οικονομικά τη συνέχιση των δράσεών της στο χώρο της τέχνης και της αναπηρίας.

Στο "Παζάρι των Χρωμάτων" θα πωλούνται σε χαμηλές τιμές έργα της ομάδας εικαστικών της VSA Hellas, δημιουργικές κατασκευές, διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα και λιχουδιές. Επίσης ήδη κυκλοφορεί λαχνός με πλούσια δώρα (κλήρωση την Κυριακή 27/5/2012).

Η συγκέντρωση όλων των ειδών και η διοργάνωση του Παζαριού βασίζονται στην προσφορά εθελοντών και φίλων της οργάνωσης.

Τα προγράμματα της Very Special Arts Hellas - θέατρο, χορός, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι για ανθρώπους με αναπηρίες, ξεναγήσεις σε μουσεία, ακουστική περιγραφή θεατρικών παραστάσεων για άτομα με προβλήματα όρασης, πρόσβαση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου - προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στους ανθρώπους με αναπηρίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός», στο Κτίριο «Δ4», από την Παρασκευή 25 Μαΐου έως την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.

Ημέρα & Ώρα:
Παρασκευή 25 Μαΐου: 19.00-23.00
Σάββατο 26 Μαΐου: 11.00-23.00
Κυριακή 27 Μαΐου: 11.00-23.00

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7710 847 και στο www.vsahellas.gr
Πηγή: in.gr, nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com