Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Νέα ανατρεπτικά στοιχεία για προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη φέρεται να περιλαμβάνονται σε έγγραφο που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ προ τεσσάρων ημερών για την υπόθεση των παράνομων συναλλαγών του πρώην υπουργού...

Στο έγγραφο αυτό καταγράφονται παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών και άλλων συναλλαγών του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου και συνεργατών του, τα οποία κατασχέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού στην οδό Κομνά Τράκα. Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, για τουλάχιστον μια εβδομάδα, πραγματοποίησε ενδελεχή έλεγχο στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου και φαίνεται να αποκάλυψε εντυπωσιακά στοιχεία.

Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές προς «Το Βήμα», «στο έγγραφό μας δεν υπάρχουν μόνο στοιχεία για τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα στην τράπεζα UBS με αριθμούς αντιστοίχως 240-205752 και 240-205575. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί λογαριασμοί των πρωταγωνιστών της υπόθεσης σε άλλες τράπεζες».

Ο κύκλος των διακινούμενων ποσών υπερβαίνει τα 15-20 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, μαζί με τα κατασχεθέντα παραστατικά, στάλθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου και ήδη έχει αρχίσει η διεξοδική ανάλυσή τους και ο συνδυασμός τους με άλλα ευρήματα της δικαστικής έρευνας. Οπως ανέφεραν νομικοί κύκλοί στο «ΒΗΜΑ», «από αυτά τα παραστατικά δημιουργείται πλέον μία πλήρης εικόνα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από συνεργάτες του πρώην υπουργού αλλά δημιουργείται και προσδιορίζονται με ακρίβεια οι διαδρομές των "μιζών" από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ακόμη υπάρχουν προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού ενώ αναδεικνύεται και η εμπλοκή και άλλων προσώπων που έχουν μείνει αλώβητοι από τη μέχρι τώρα έρευνα».

Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «είναι απορίας άξιον πώς ο κ. Τσοχατζόπουλος κρατούσε στο γραφείο του τόσα πολλά στοιχεία», αφού σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν, μετά από έρευνα στο αρχείο του, έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι επειχηρήθηκε η «καθοδήγηση» των μαρτύρων για το τι θα καταθέσουν στον ανακριτή. Μάλιστα, αντιπαραβάλλονται οι καταθέσεις με τα έγγραφα για να εξακριβωθεί εάν όντως οι μάρτυρες «έχουν συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις.


Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλαν οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη

Να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της Βίκυς Σταμάτη με την επιβολή περιοριστικών όρων, ζητούν οι συνήγοροί της με αίτηση που κατέθεσαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Στην αίτηση, χαρακτηρίζεται «άδικη» και «επαχθής» η προφυλάκισή της, δεδομένου ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού. Προτείνεται, μάλιστα, να της επιβληθούν όροι του κατ´οίκον περιορισμού και της εμφάνισής της τρεις φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο συνήγορός της, Βασίλης Χειρδάρης, δήλωσε ότι «στην υπόθεση υπάρχει ιδιορρυθμία, καθώς έχει μείνει ένα παιδί χωρίς πατέρα και μητέρα, το οποίο φροντίζει η 73χρονη γιαγιά του, που αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας».

Ο επίσης συνήγορός της, Θόδωρος Ζεφκιλής, επισήμανε ότι «όταν τελειώσει η προεκλογική περίοδος, θα σταματήσει και η ανθρωποφαγία. Η αίτηση θα κριθεί αμέσως μετά τις εκλογές». Πηγές: tovima.gr, in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com