Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;

Έχετε παρατηρήσει ίχνη στον ελληνικό εναέριο χώρο και αναρωτιέστε τι μπορεί να συμβαίνει πάνω από τα κεφάλια μας; Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αποφάσισε να απαντήσει στα ερωτήματα μας, τονίζοντας ότι καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος...Για τα υπόλοιπα εδάφη, μάλλον, δε μας αφορά!...

Ωστόσο, πραγματοποιούνται ψεκασμοί σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

Αναφορικά με τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχομένως προκαλούν ανησυχία, η Πολεμική Αεροπορία ενημερώνει ότι αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τα καυσαέρια, καθώς τα πολιτικά αεροσκάφη κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ, η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com