Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Αργά το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να σταθεροποιηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, η δομή του πολιτικού αποτελέσματος δεν θα μπορεί να είναι ασφαλής δεδομένου του αριθμού των κομμάτων που θα διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή...

Όπως είπε ο υπουργός κατά τη σημερινή πρόβα λειτουργίας του συστήματος στο ΥΠΕΣ, η Singular Logic - η εταιρεία που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων- διευκρίνισε ότι τεχνικά θα έχει τα πρώτα αποτελέσματα στις 21.00 - 21.30, ωστόσο πολιτικά το αποτέλεσμα θα έρθει αργότερα κατά τις 23.00 - 23.30, γιατί μπορεί να υπάρξει ανακατάταξη των εδρών.

«Τεχνικά», δήλωσε ο κ. Γιαννίτσης, «η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα θα είναι δυνατή περίπου στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, από το 10% έως το 13% των εκλογικών τμημάτων της χώρας... Πολιτικά ωστόσο, δεν μπορεί να πει κανείς από τώρα εάν το δείγμα αυτό θα είναι επαρκές, καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι λόγω της ιδιαιτερότητας της συμμετοχής πολλών κομμάτων στην εκλογική αναμέτρηση». «Αν για παράδειγμα», εξήγησε, «υπάρχουν μερικά κόμματα που η είσοδός τους στη Βουλή είναι οριακή στο 3% όλο το βράδυ, οπότε αυτό θα προκαλεί ανακατάταξη εδρών, ίσως αυτό συνεχισθεί έως πολύ αργά». «Αρα», συμπλήρωσε, «μην περιμένετε μια ξεκάθαρη απάντηση πολιτικά στο πότε θα υπάρχει μια σαφής εικόνα. Θα εξαρτηθεί από τη δομή του πολιτικού αποτελέσματος».

Αρχικά, υπενθυμίζεται, εκτίμηση των υπευθύνων της εταιρείας ήταν ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 21.30, ωστόσο όπως ανέφεραν χθες κατά τη συνάντησή τους με δημοσιογράφους, ενδέχεται τελικά να γίνει περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 23.00 - 23.30. Ωστόσος, όπως είπε και ο υπουργός Εσωτερικών, η εκλογική βραδιά μπορεί να αποδειχθεί πιο μακριά για ορισμένες περιπτώσεις κομμάτων για τα οποία θα είναι οριακή η είσοδός τους στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είχαν επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα οι άνθρωποι της Singular, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, το οποίο θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) θα γίνει χάρη στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο, έχει γίνει όλη η τεχνική προετοιμασία, με κάποιες διαδικασίες να ολοκληρώνονται σήμερα», διαβεβαίωσε ο κ. Γιαννίτσης μετά το τέλος της γενικής πρόβας στο υπουργείο με τους τεχνικούς της Singular Logic, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «όλα θα τρέξουν ομαλά», «θα είναι μαζική η προσέλευση των ψηφοφόρων και θα ανταποκριθούμε στο αίτημα της κοινωνίας την Κυριακή το βράδυ να έχουμε αξιόπιστα και συνολικότερα αποτελέσματα όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Όσον αφορά τέλος, στο ενδεχόμενο ηλεκτρονικού χτυπήματος (από τους Αnonymous ή άλλους χάκερ) το βράδυ των εκλογών http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2173255 , ήταν καθησυχαστικός λέγοντας πως «έχουμε προετοιμαστεί με το μέγιστο και καλύτερο δυνατό τρόπο» για τυχόν επιθέσεις.

5.340 εκλογικά τμήματα για 2,8 εκατ. εκλογείς στην Αττική

Στην Περιφέρεια Αττικής, με τους 2.883.036 εκλογείς, έχουν συσταθεί σ συνολικά 5.340 εκλογικά τμήματα στους 66 δήμους του νομού, εκ των οποίων 5.163 τμήματα είναι για τους κανονικούς εκλογείς και 177 για τους ετεροδημότες. Στα εν λόγω τμήματα ψηφίζουν και οι ειδικοί εκλογείς του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και Έλληνες ναυτικοί). Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης και τα πέντε ειδικά εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί για τους κρατουμένους που δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Αναλυτικά, τα 5.163 εκλογικά τμήματα είναι κατανεμημένα ανά εκλογική περιφέρεια ως εξής:

Α' ΑΘΗΝΩΝ: 874 εκλογικά τμήματα

Β' ΑΘΗΝΩΝ: 2.580 εκλογικά τμήματα

Α'ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 387 εκλογικά τμήματα

Β'ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 505 εκλογικά τμήματα

ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: 817 εκλογικά τμήματα

Τα υπόλοιπα 177 τμήματα αφορούν στα ειδικά εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών. Πιο συγκεκριμένα, σε 143 εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες, κάτοικοι των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Δυτικού Τομέα και Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής, ενώ στα υπόλοιπα 34 τμήματα θα ψηφίσουν όσοι ετεροδημότες διαμένουν στους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων. Συνολικά στο Νομό Αττικής υπολογίζεται ότι θα ψηφίσουν 76.386 ετεροδημότες.

Το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό κατάστημα της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17), οι υπάλληλοι της Περιφέρειας θα συγκεντρώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία για τα εκλογικά τμήματα της Α’ Αθηνών φτάνουν με αγγελιοφόρους, ενώ για τα τμήματα της Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς και του Νομού Αττικής, φτάνουν μέσω ΟΤΕ. Επίσης, μέσω ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα ή μέσω φαξ θα συγκεντρωθούν και τα τηλεγραφήματα αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων των ετεροδημοτών του Νομού Αττικής στην επαρχία. Στη συνέχεια, τα εκλογικά αποτελέσματα θα μεταδοθούν τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com