Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Τρεις ασιατικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν αλλαγές στα σχέδια πτήσεών τους, προκειμένου να αποφύγουν τον βορειοκορεατικό πύραυλο που αναμένεται να εκτοξευθεί ανάμεσα στις 12 και τις 16 Απριλίου...

Η προσθαλάσσωση του πυραύλου αναμένεται να γίνει ανατολικά του νησιού Λουζόν. Επομένως, οι πτήσεις που θα περνούσαν από το σημείο αυτό την περίοδο της εκτόξευσης αναγκάστηκαν να χαράξουν ξανά πορεία.

Οι εταιρείες Philippine Airlines, Japan Airlines (JAL) και All Nippon Airways (ANA) ανακοίνωσαν αλλαγές σε αρκετές πτήσεις.

Οι πτήσεις αυτές συνδέουν τη Μανίλα με τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα.

Η εταιρεία Philippine Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι θα εφαρμόσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και προειδοποίησε τα πλοία και τα αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν την περιοχή, επειδή συντρίμμια από τον πύραυλο ενδέχεται να πέσουν στη θάλασσα.

Η Japan Airlines (JAL) ανακοίνωσε ότι θα ρυθμιστεί η πορεία τεσσάρων πτήσεων ανάμεσα στο Τόκιο και τη Μανίλα, τη Τζακάρτα και τη Σιγκαπούρη. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του χρόνου πτήσης κατά 20 λεπτά.

Η ΑΝΑ ανακοίνωσε αλλαγές στην πορεία πέντε πτήσεων μεταξύ Τόκιο και Σιγκαπούρης, Μανίλα και Τζακάρτα, αλλά τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις ώρες πτήσεων.

Η Βόρειος Κορέα έχει ήδη τοποθετήσει στην πλατφόρμα εκτόξευσης τον μεγάλου βεληνεκούς πύραυλο Unha-3, που όπως υποστηρίζει πρόκειται να θέσει σε τροχιά δορυφόρο, εμμένοντας στα σχέδια εκτόξευσης.

Η Δύση «βλέπει» πίσω από την εκτόξευση πυραυλική δοκιμή κατά παραβίαση του μορατόριουμ.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα, μίλησε τηλεφωνικά με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του για την πυραυλική εκτόξευση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, και οι δύο χώρες «θα θεωρούσαν μια πυραυλική εκτόξευση από τη Βόρειο Κορέα ως σοβαρή πρόκληση και παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βορείου Κορέας και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com