Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΠΛΟΥΤΙΖΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Δικογραφία σε βάρος τριών διαχειριστών ιστοσελίδας, δύο αντρών και μιάς γυναίκας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας (η γυναίκα συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου) σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Η ιστοσελίδα παρείχε τη δυνατότητα στα μέλη της να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, βιβλία, κ.λπ., ενώ η ζημιά που υπέστησαν οι εταιρίες παραγωγής πνευματικών έργων, υπερβαίνει τα 65 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογισθεί οι φόροι και το Φ.Π.Α...

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας(greekddl.com) παρείχαν την δυνατότητα στους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες - μέλη, οι οποίοι εγγράφονταν με μια πολύ εύκολη διαδικασία σε μια κλειστή κοινότητα ( forum ), να κατεβάζουν ψηφιακά αρχεία που περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.

Επιπλέον, ζητούσαν οικονομική εισφορά από τα μέλη της ιστοσελίδας, μέσω του συστήματος διαδικτυακών πληρωμών Paypal , για να αποκτήσουν προνόμια σε μορφή δωρεάς. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα η είσοδος γινόταν με μηνιαία συνδρομή.

Επίσης, κάθε χρήστης - μέλος της ιστοσελίδας γινόταν αποδέκτης διαφημιστικών μηνυμάτων που λειτουργούσαν και ως υπερσύνδεσμοι (hyperlinks) για μετάβαση σε ιστοσελίδες στοιχημάτων.

Οι διαφημίσεις αυτές προκαλούσαν και παρακινούσαν τους χρήστες να στοιχηματίσουν έναντι χρηματικών ποσών σε διάφορες εταιρίες διαδικτυακών στοιχημάτων, οι οποίες εδρεύουν στο εξωτερικό.

Η δραστηριότητα αυτή απέφερε στους διαχειριστές της ιστοσελίδας πολύ μεγάλα κέρδη, όχι μόνο από τα εισπραττόμενα διαφημιστικά έσοδα, αλλά και με τη μορφή προμηθειών από τις εταιρίες στοιχημάτων.

Για κάθε χρήστη, ο οποίος θα στοιχημάτιζε σε αυτές τις εταιρίες στοιχημάτων και θα είχε οδηγηθεί σε αυτές, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι διαχειριστές της εισέπρατταν προμήθεια επί του ποσού που στοιχημάτιζε, μέχρι και 40%.

Σε έρευνες στα σπίτια και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν:

Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστη
Τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή

Στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ενημερώθηκαν μέσω Interpol οι Αρχές του εξωτερικού, όπου διαμένει ο ένας από τους τρεις κατηγορουμένους. Πηγή: insomnia.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com