Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ" Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΙΒΙΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΪΤΕΣ

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος δικάζεται για το φόνο 77 ανθρώπων στη Νορβηγία, αρνήθηκε την Τετάρτη να μιλήσει για τις επαφές του με άλλους μαχητικούς εθνικιστές, οι οποίες φέρεται ότι οδήγησαν στη δημιουργία των Ναϊτών Ιπποτών, της μυστικιστικής οργάνωσης στην οποία λέει πως ανήκει...

"Δεν επιθυμώ να εκφραστώ πάνω σ' αυτό", επανέλαβε ξανά και ξανά ο Μπράιβικ, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέα Ίνγκα Μπέγερ Ενγκ.

Στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων που διένειμε την ημέρα των επιθέσεων, ο 33χρονος δεξιός εξτρεμιστής λέει ότι είναι μέλος ενός δικτύου μαχητικών εθνικιστών, των Ναϊτών Ιπποτών, το οποίο ίδρυσε μαζί με άλλα τρία πρόσωπα το 2002 στο Λονδίνο.

Η νορβηγική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξη αυτού του δικτύου.

Σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Όσλο ο Μπράιβικ αρκέστηκε να εξηγήσει πως ήρθε "παρεμπιπτόντως" σε επαφή στο Ίντερνετ, το 2001, με ένα πρόσωπο στο εξωτερικό και η επαφή αυτή ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία των Ναϊτών Ιπποτών.

Ο Μπράιβικ επιβεβαίωσε επίσης ότι μετέβη στη Λιβερία για να συναντήσει ένα σέρβο μαχητικό εθνικιστή, αρνήθηκε όμως να κάνει γνωστό το όνομα του προσώπου αυτού και τους λόγους αυτής της συνάντησης, μιλώντας μόνο για μια διαδικασία επιλογής.

"Δεν επιθυμώ να παράσχω πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλέον συλλήψεις", δήλωσε. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com