Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΈΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

«Έχουμε υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους αλλά όχι φύλαξη στα μουσεία» δηλώνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), που εξαπολύει επίθεση στο ΥΠΠΟΤ για τη στάση που τηρεί στο θέμα, τη στιγμή που οι μνήμες από τη ληστεία στην Ολυμπία παραμένουν νωπές...

«Και ενώ είναι γνωστό τοις πάσι πως υπάρχουν στο Δημόσιο χιλιάδες υπεράριθμοι υπάλληλοι με ανύπαρκτο αντικείμενο εργασίας, δεν είναι δυνατό να βρεθεί προσωπικό φύλαξης για να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας με το θερινό ωράριο. Δηλαδή να μην κλείνουν από τις 15:00 το μεσημέρι αλλά να είναι ανοιχτά μέχρι τις 18:00 – 19:00 μ.μ όπως γίνονταν σε σταθερή βάση μέχρι το 2010 και όπως περιμένει να βρει ο ξένος επισκέπτης σε μια κατεξοχήν χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό της» τονίζει η ΓΕΠΟΕΤ.

Σύμφωνα με απάντηση της γγ. του υπουργείου, τα ωράρια δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν μέχρι να γίνουν προσλήψεις ωρομίσθιου προσωπικού.

«Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση για τη θέση του φύλακα. Θα μπορούσε, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, να μην προσληφθούν οι 690 που αναφέρει η σχετική προκήρυξη με άγνωστη ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας – και μάλιστα ενώ η τουριστική σεζόν ήδη τρέχει – αλλά να μεταταχθούν οι 1100 που συνολικά απαιτούνται για τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού από τις δεκάδες χιλιάδες των υπαλλήλων που περισσεύουν στα Υπουργεία» επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΓΕΠΟΕΤ.

«Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού τον μοναδικό προσοδοφόρο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, τον απαξιώνουμε» καταλήγουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com