Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ «ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ» ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ο Ρ. ΜΕΡΝΤΟΚ

Με πείσμα συνεχίζει να αρνείται ο Ρούπερτ Μέρντοκ τις κατηγορίες ότι ήλεγχε σειρά Βρετανών ηγετών με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης του ομίλου του, υποστηρίζοντας ότι δεν «ζήτησε ποτέ τίποτα από κάποιον πρωθυπουργό».,,

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής υπό τον δικαστή Λίβσον, ο μεγιστάνας του Τύπου είπε ότι θέλει να καταρρίψει τους μύθους που συνδέονται με το όνομά του, αποδεχόμενος, ωστόσο, ότι «οι πολιτικοί, όπως είναι γνωστό, επιδιώκουν πάντα τη στήριξη των εφημερίδων».

«Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από κάποιον πρωθυπουργό», είπε όταν ρωτήθηκε για τους δεσμούς του με τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Στη διάρκεια της ακρόασής του, ο Μέρντοκ ρωτήθηκε για τη σχέση του με το νυν πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, η αξιοπιστία του οποίου έχει δεχθεί πλήγμα μετά τα δημοσιεύματα για στενούς δεσμούς με τον ισχυρότερο άνδρα των βρετανικών ΜΜΕ.

Από το βήμα του κοινοβουλίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις διατηρούσαν στενές σχέσεις με τον μεγιστάνα. Το τελευταίο διάστημα, ο Ντέιβιντ Κάμερον δέχεται ισχυρή κριτική για τη σχέση του με τον Μέρντοκ εν μέσω πιέσεων για απομάκρυνση του υπουργού ΜΜΕ και Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ που κατηγορείται ότι επιχείρησε να βοηθήσει τη News Corp σε μια σημαντική εξαγορά.

Αίσθηση προκάλεσαν, επίσης, οι ισχυρισμοί του Μέρντοκ ότι ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν είχε πει ότι θα «κηρύξει πόλεμο» στις επιχειρήσεις του, μετά την απόφαση της εφημερίδας Sun να στηρίξει το κόμμα των Συντηρητικών.

Σχετικά με έναν ακόμη Βρετανό πρωθυπουργό, τον Τόνι Μπλερ, ο Μέρντοκ ανέφερε ότι τον συναντούσε συχνά στη διάρκεια της θητείας του, καθώς τον θεωρούσε προσωπικό του φίλο και απολάμβανε την παρέα του. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com