Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΜΕ ΝΑΣΡΑΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΣΑΝΖ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ

Ο δημιουργός του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, πήρε συνέντευξη από τον ακριβοθώρητο για τα μέσα ενημέρωσης Χάσαν Νασράλα, τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, στην πρώτη από μια σειρά εκπομπών που μεταδίδεται από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT...

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο από τη Βρετανία, όπου ζει σε κατ΄οίκον περιορισμό ο Ασάνζ. Ο Νασράλα μιλούσε «από μια μυστική τοποθεσία στο Λίβανο», διευκρίνισε ο δημιουργός του WikiLeaks.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ ερωτήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και δήλωσε πως το κίνημά του είχε επιχειρήσει να ευνοήσει το διάλογο.

«Ήρθαμε σε επαφή με την αντιπολίτευση για να την ενθαρρύνουμε και για να διευκολύνουμε το διάλογο με το καθεστώς, αλλά απέρριψε το διάλογο», είπε ο Νασράλα.

«Έχουμε εξαρχής να κάνουμε με ένα καθεστώς που είναι έτοιμο να κάνει μεταρρυθμίσεις και είναι έτοιμο για διάλογο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αντιπολίτευση που δεν είναι έτοιμη για διάλογο, δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που θέλει είναι να ρίξει το καθεστώς. Αυτό είναι ένα πρόβλημα», πρόσθεσε.

Η ημίωρη κουβέντα (μέσω μεταφραστή) πέρασε και σε περισσότερο τεχνολογικά θέματα, με τον Ασάντζ και τον Νασράλα να κάνουν αστεία για την κρυπτογράφηση και πώς η Χεζμπολάχ κρατούσε απασχολημένους τους Ισραηλινούς κρυπτογράφους αφού στις συνομιλίες της χρησιμοποιούσε την αργκό των Αράβων γεωργών.

Πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης, της πρώτης από μια σειρά δώδεκα συνεντεύξεων που έχει πάρει ο Ασάνζ, η αρχισυντάκτρια του RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, είχε αναφέρει στο λογαριασμό της στο Twitter πως ο πρώτος προσκεκλημένος θα είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Ο Ασάντζ βρίσκεται υπό κατ' οίκον περιορισμό περιμένοντας την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο μιας υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων, για την οποία δηλώνει αθώος.

Εν τω μεταξύ το Wikileaks πριν και μετά από τις αποκαλύψεις των αμερικανικών τηλεγραφημάτων το Νοέμβριο του 2010 έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με αποχωρήσεις συνεργατών και προβλήματα στη χρηματοδότηση, αλλά βεβαίως και δικαστικές διώξεις.Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com