Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΡΟΜΠΟΤ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Μία αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία (DARPA), που έχει και στο παρελθόν επικεντρωθεί στην οδήγηση οχημάτων από ρομπότ, έχει στρέψει την προσοχή της σε ανθρωποειδή ρομπότ που θα μπορούσαν να οδηγούν αυτόματα στο πεδίο μάχης. Με ανακοίνωσή της προτείνει στο στρατό να βάλει στη θέση του οδηγού ρομπότ που μπορεί να κατευθύνει ένα όχημα, να ξεκλειδώνει μια πόρτα, να μπορεί να ανέβει μια σκάλα και να εκτελεί πολύπλοκες επισκευές...

Τα ρομπότ αυτά θα χρησιμοποιούν το δικό τους «μυαλό» στην εκτέλεση των εργασιών και μία χαλαρή επίβλεψη από τον άνθρωπο είναι αρκετή. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την ομιλία του Gill Pratt σε συνέδριο της DARPA (U.S. Defense Advanced Research Projects Agency) για ένα νέο πολλά υποσχόμενο ρομπότ.


H DARPA είχε και στο παρελθόν επικεντρωθεί στα αυτοκίνητα - ρομπότ. Ωστόσο, η στρατιωτική υπηρεσία έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για ρομπότ με πόδια και χρηματοδοτεί προγράμματα, όπως, για παράδειγμα, τετράποδο ρομπότ -μουλάρι «Boston Dynamics» το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φέρει τα όπλα μάχης Αμερικανών πεζοναυτών.

Τώρα πλέον, η DARPA φαίνεται ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο «Grand Challenge» ρομπότ, που ωθεί δηλαδή τις ρομποτικές ικανότητες σε νέα επίπεδα. Το ρομπότ πρέπει να έχει το συντονισμό για να οδηγεί όπως ένα... τρακτέρ.

Τέτοιου είδους ρομποτικές κατασκευές θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα και σε μελλοντικές πυρηνικές καταστροφές, όπως στην περίπτωση της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

Οι προδιαγραφές του νέου ανδροειδούς «ταιριάζει» και στο Ναυτικό των ΗΠΑ ως ρομπότ - πυροσβέστης που θα υπακούει σε ανθρώπινες φωνές και εντολές κίνησης. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com