Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Εννέα συνολικά μνηστήρες από επτά διαφορετικές χώρες, που μεταξύ των άλλων προέρχονται από ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ, Κατάρ, Ελλάδα καθώς και άλλα κράτη της ευρωζώνης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά, συνολικής έκτασης 6.200 στρεμμάτων, που θεωρείται το μεγαλύτερο έργο οικιστικής ανάπλασης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Lamda Development του Ομίλου Λάτση...

Χθες το απόγευμα έληξε η καταληκτική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την α' φάση του διαγωνισμού από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (είχε δοθεί παράταση λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος), το οποίο και ανακοίνωσε μόνο τον αριθμό των συμμετεχόντων και όχι τα ονόματά τους. Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των ενδιαφερόμενων επενδυτών που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β' φάση του διαγωνισμού είναι θέμα ημερών, αφού χρειάζεται πρώτα να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, κάτι που αναμένεται μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα. Κατά τη β' φάση, όσοι από τους επενδυτές επιλεγούν, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για την έκταση του Ελληνικού και πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Στην πράξη, τότε, ξεκινά και η διαγωνιστική διαδικασία αφού θα διαμορφωθούν οι τελικές συμμαχίες μεταξύ των σχημάτων που θα επιλεγούν, προκειμένου να κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το business plan τους, και στοιχεία της χρηματοδοτικής τους πρότασης.

Τι διεκδικούν οι μνηστήρες του Ελληνικού; Να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο τής Ελληνικό ΑΕ, στην οποία και έχει μεταβιβαστεί το ακίνητο επιφάνειας 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα αξιοποιηθεί μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο του οριστικού αναδόχου. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από το ακίνητο του παλαιού αεροδρομίου η προς εκμετάλλευση έκταση περιλαμβάνει ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων, μαζί με τις ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης της ευρύτερης περιοχής.

«Για εννέα εντυπωσιακές συμμετοχές από επτά διαφορετικές χώρες εντός και εκτός ΕΕ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, που μιλά για «υψηλότατου επιπέδου υποψηφιότητες». «Η πολύ καλή ανταπόκριση από σημαντικούς επενδυτές με εξειδίκευση σε παρόμοια έργα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ για «ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον» κάνει λόγο στη δική του ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Κ. Μητρόπουλος. Και προσθέτει ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού μπορεί να ενισχύει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,3% κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κατασκευής και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας κάθε έτος για την επόμενη δεκαετία. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com