Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Ο ΜΠΡΕΙΒΙΚ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Ο Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, ο ακροδεξιός που δολοφόνησε 77 ανθρώπους τον περασμένο Ιούλιο στο Όσλο, σχεδίαζε να δολοφονήσει και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα κατά την τελετή παραλαβής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2009!...

Σύμφωνα με την Νορβηγική εφημερίδα «Dagbladet», ο 33χρονος μακελάρης είπε στους αστυνομικούς ότι η επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο, που θα γινόταν με βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην πλατεία όπου βρίσκεται το δημαρχείο του Όσλο, όπου γίνεται η απονομή των βραβείων, είχε στόχο «να σκοτώσει μερικούς προδότες».

Όπως τόνισε, η βομβιστική επίθεση «θα ήταν μια συμβολική κίνηση, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα έβλεπαν την τελετή», ωστόσο επεσήμανε πως τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας τον έκαναν να αναθεωρήσει γιατί θεώρησε ότι δύσκολα θα μπορούσε να παρκάρει το, παγιδευμένο με εκρηκτικά, αυτοκίνητο στην πλατεία κοντά στο δημαρχείο.

Η δίκη του ακροδεξιού εξτρεμιστή για την περσινή βομβιστική επίθεση στο Όσλο και τη σφαγή στο νησί Ουτόγια, ξεκινά στις 16 Απριλίου. Πριν μερικές ημέρες, ο δράστης των επιθέσεων δήλωσε προκλητικά ότι εκείνη η μέρα ήταν «η χειρότερη της ζωής του».
«Αν και προετοιμαζόμουν γι' αυτήν επί χρόνια, η 22α Ιουλίου ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου, επειδή η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σωματικά και συναισθηματικά», αναφέρεται σε άρθρο της νορβηγικής εφημερίδας VG, η οποία επικαλείται μία επιστολή που έστειλε ο Μπρέιβικ από τη φυλακή σε μία άγνωστη γυναίκα.

Στην επιστολή, την οποία ο Μπρέιβικ έγραψε στον υπολογιστή της υπερ-λουξ φυλακής όπου κρατείται, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην υπερασπιστική του ομάδα, όμως πρόσθεσε ότι φοβάται πως «η δίκη του θα μετατραπεί σε "τσίρκο"», ενώ επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο τον έχουν παρουσιάσει τα Νορβηγικά και διεθνή ΜΜΕ. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com