Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΕΙ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εξαιτίας της υπό έκδοση απόφασης του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση να δοθεί το εκλογικό επίδομα σε 6.500 υπαλλήλους και όχι σε όλους...

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την 1η Μαΐου, μετά την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών η Πρωτομαγιά να είναι εργάσιμη ημέρα για την Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε στο 41ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά την αποχή από την εκλογική διαδικασία, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει ότι «το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης (400 ευρώ) και ο περιορισμός των δικαιούχων εργαζομένων -αναλογεί ένας εργαζόμενος για κάθε τρία εκλογικά τμήματα- δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκεται είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η διάσπασή τους».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους «να απέχουν από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων».

Επίσης, «να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους».

Σε ό,τι αφορά την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας για την 1η Μαΐου, σημειώνεται ότι «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να μάχονται για να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική που οδηγεί στην οικονομική εξόντωση των Ελλήνων, τη φτώχια, την ανεργία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Γι' αυτό «ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στέλνουν μήνυμα ενότητας και αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την επιβίωσή τους». Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com