Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«ΨΕΥΤΙΚΟΙ» ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ

Οι ολοκαίνουργοι πύραυλοι που επέδειξε σε πρόσφατη παρέλαση η Βόρειος Κορέα ήταν στην πραγματικότητα ομοιώματα πυραύλων και μάλιστα κακοφτιαγμένα, εκτιμούν αναλυτές που εξέτασαν τις φωτογραφίες τους...

Οι πύραυλοι φαίνεται ότι συναρμολογήθηκαν από τμήματα στερεών καυσίμων και τμήματα υγρών καυσίμων, τα οποία ποτέ δεν θα μπορούσαν να πετάξουν μαζί. Το εξωτερικό τους περίβλημα ταλαντωνόταν, ένδειξη ότι είναι υπερβολικά λεπτό για να αντέξει την πτήση. Επιπλέον, όλοι οι πύραυλοι ήταν ελαφρώς διαφορετικοί μεταξύ τους και δεν ταίριαζαν καν στους τεράστιους αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες τους.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στη διάρκεια της οποίας έδωσε την πρώτη δημόσια ομιλία του ο νέος ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ στις 15 Απριλίου δύο ημέρες μετά την αποτυχημένη εκτόξευση ενός πυραύλου που θα έθετε σε τροχιά έναν μικρό δορυφόρο.

Η Δύση ανησυχεί ότι η εκτόξευση ήταν μια συγκαλυμμένη προσπάθεια της Βορείου Κορέας να δοκιμάσει τον πρώτο της διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Παρά την αποτυχία, η Πιονγιάνγκ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι έχει τη δυνατότητα να νικήσει τις ΗΠΑ «με ένα χτύπημα» και μπορεί να προβεί σε «ειδικές ενέργειες» που θα εξουδετέρωναν την κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας.

Όμως οι νέοι πύραυλοι KN-08 που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση πιθανότατα δεν ήταν αληθινοί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για ομοιώματα» εκτιμούν ο Μάρκους Σίλερ και ο Ρόμπερτ Σμούκερ, αναλυτές της γερμανικής εταιρείας Schmucker Technologie, η οποία έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο NATO.

«Παραμένει άγνωστο αν [οι πύραυλοι] σχεδιάστηκαν έτσι για να μπερδέψουν τους ξένους αναλυτές, ή αν οι σχεδιαστές απλά έκαναν κακή δουλειά» αναφέρουν σε άρθρο τους στο Αrmscontrolwonk.com.

Από την πλευρά του, ο φυσικός Ντέιβιντ Ράιτ της αμερικανικής Ένωσης Ανήσυχων Επιστημόνων, εκτίμησε ότι οι πύραυλοι KN-08 είναι «άτσαλες αναπαραστάσεις ενός πυραύλου που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης».

Όσον αφορά τις προσπάθειες για την ανάπτυξη διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ικανού να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές, οι Σίλερ και Σμούκερ εκτιμούν ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από αυτόν το στόχο. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com