Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΠ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα επιτρέψει την δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από 68 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) σε περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχουν ΚΕΠ, υπέγραψαν την Τετάρτη οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υποδομών, κ.κ. Δημ. Ρέππας και Μ. Βορίδης...

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου και η βελτίωση των σχέσεων κράτους και πολίτη.

«Τα ΕΛΤΑ είναι αξιόπιστος φορέας και έχουν κάνει σημαντική πρόοδο» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημείωσε ότι για την εφαρμογή του εν λόγω μνημονίου θα αξιοποιηθούν η υπάρχουσα υποδομή και προσωπικό, προκειμένου να παράσχουν τα ΕΛΤΑ υπηρεσίες ΚΕΠ. Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, που θα επιλεγούν, θα περάσουν από ειδικά σεμινάρια, προκειμένου να μάθουν την φύση του έργου των ΚΕΠ.

«Αυτή η συνεργασία είναι ανοιχτή σε νέες προκλήσεις» τόνισε ο κ. Ρέππας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο, ακόμη και εάν πλέον έχουμε εισέλθει πια σε προεκλογική περίοδο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ευχαρίστησε για την συνεργασία τους στο συγκεκριμένο μνημόνιο ΚΕΠ - ΕΛΤΑ, τον κ. Βορίδη, τον γενικό γραμματέα Επικοινωνιών, κ. Σωκ. Κάτσικα, τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ντ. Ρόβια και τα στελέχη των αρμόδιων ομάδων εργασιών.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών, η οποία θα έλθει την 1η Ιανουαρίου 2013. «Αυτό δημιουργεί την ανάγκη στα ΕΛΤΑ να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο περιβάλλον. Υπάρχει ανάγκη για νέα προϊόντα. Ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα να υπάρχει αυτή η συνεργασία και να συνδυάσουμε τις δύο υπηρεσίες» σημείωσε.

Πλέον, όπως ανέφερε κ. Βορίδης, με τη συγκεκριμένη συνεργασία θα αυξηθούν οι χρήστες των ταχυδρομικών υπηρεσιών, ενώ τόνισε ότι οι σχετικές δράσεις θα προχωρήσουν, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από τα ΕΛΤΑ το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, κ. Χρ. Βαρσάμης σημείωσε ότι πρόκειται «για μία σημαντική στιγμή», καθώς η συνεργασία με τα ΚΕΠ θα αποτελέσει μία νέα πηγή εσόδων και νέων δραστηριοτήτων, χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο συνεργασίας «ως πυλώνα και για άλλες συνεργασίες».
Όπως τόνισε, τα ΕΛΤΑ είναι σε μία κρίσιμη φάση, λόγω της επερχόμενης απελευθέρωσης της αγοράς και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει η επιχείρηση να αναζητήσει νέες πηγές εσόδων και να εκσυγχρονιστεί, προς αντιστάθμιση τυχόν απωλειών εσόδων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ρέππας, οι υπηρεσίες των ΚΕΠ θα παρέχονται δωρεάν από τα ΕΛΤΑ, τα οποία θα λαμβάνουν μία εύλογη αποζημίωση από το υπουργείο Οικονομικών, που θα καθοριστεί, έπειτα από σχετική μελέτη κοστοστρέφειας.

Όπως αναφέρθηκε, δεν πρόκειται για κρατική ενίσχυση, αλλά για μία ευκαιρία για τα ΕΛΤΑ να βρουν νέους πελάτες ταχυδρομικών υπηρεσιών. Μάλιστα, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι η υπηρεσία ΚΕΠ δεν είναι ταχυδρομική υπηρεσία και δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς.

Η νέα υπηρεσία θα είναι έτοιμη γύρω στο Φθινόπωρο και για την ενεργοποίησή της χρειάζεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com