Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΕΛΗΞΕ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ

«Σημαντικό» τσουνάμι δημιουργήθηκε λόγω σεισμών 8,6 και 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξαν τον Ινδικό Ωκεανό νωρίτερα σήμερα, χωρίς όμως να απειλήσει τα κοντινά κατοικημένα παράλια. Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι η απειλή για τις περισσότερες περιοχές έχει είτε παρέλθει είτε μειωθεί...

Αρχικά υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες ενδείξεις για τη δημιουργία μικρού τσουνάμι, το οποίο θα μπορούσε να πλήξει κάποιες περιοχές: «Δεν μοιάζει με μεγάλο τσουνάμι, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθώς τα τσουνάμι έρχονται κατά κύματα» δήλωσε καθησυχαστικά ο Victor Sardina, γεωφυσικός εν υπηρεσία στο Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι για τον Ειρηνικό.

Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης, που είχε πρωτύτερα εκδώσει σύσταση για την παρακολούθηση πιθανού τσουνάμι, ο συναγερμός αφορούσε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές που βρέχονται από τον Ινδικό Ωκεανό και οι τοπικές αρχές κλήθηκαν να βρίσκονται σε επιφυλακή κατά τις ακόλουθες ώρες.

Η παρακολούθηση για πιθανό τσουνάμι συστήθηκε έπειτα από ισχυρό σεισμό 8,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό, σε απόσταση 435 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από την πόλη Μπάντα Άτσεχ στο βορειοανατολικό τμήμα της νήσου Σουμάτρα.

Σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 22,9 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, το Μπανγκλαντές, τη Μαλαισία και την Ινδία, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 13.43 ώρα Ελλάδας, καταγράφηκε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 16,4 χιλιόμετρα και επίκεντρο περίπου 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το επίκεντρο της πρώτης δόνησης.

Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί ο φονικός σεισμός και το επακόλουθο τσουνάμι του 2004, που είχαν προκαλέσει το θάνατο 230.000 ανθρώπων. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com