Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Με προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων λόγων των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Προβλήματα επίσης, παρουσιάζονται σε δρόμους πολλών περιοχών από την πτώση δέντρων...

Κανονικά φεύγουν τα πλοία από Πειραιά και Ραφήνα καθώς έγινε άρση του απαγορευτικού απόπλου, που ίσχυε από το πρωί. Σύμφωνα με το Λιμενικό όσα δρομολόγια δεν έγιναν νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθούν με καθυστέρηση.

Δεν θα πραγματοποιηθούν ωστόσο τα δρομολόγια του πλοίου «Χάϊσπιντ 4» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:30 για Πάρο, Νάξο, Ιο, Σαντορίνη και του «Σπιντράνερ 4» που επρόκειτο να φύγει στις 12 για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο.

Τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό εκτελούνται, πλέον, κανονικά.

Επίσης στο λιμάνι του Λαυρίου παραμένει πλοίο το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 08:30.

Νωρίτερα – με περίπου μία ώρα καθυστέρηση – έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Κνωσός Παλλάς» με 611 επιβάτες προερχόμενο από το Ηράκλειο λόγω των δυνατών ανέμων και επειδή η άφιξή του συνέπεσε με την είσοδο στο λιμάνι άλλου πλοίου, του «Νήσος Χίος», το οποίο όμως έδεσε κανονικά χωρίς προβλήματα.


Προβλήματα και σε δρόμους

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Κρήτη όπου οι πυροσβέστες επενέβησαν σε 35 περιπτώσεις κυρίως στον νομό Ηρακλείου για απομάκρυνση αντικειμένων και κοπή δέντρων που είχαν παρασύρει οι ισχυροί άνεμοι και οι εξίσου δυνατές βροχοπτώσεις.

Στην Αττική μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 22 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων.

Απότομη αλλαγή παρουσίασε ο καιρός και από πολύ νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στο Λεκανοπέδιο πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στα νότια προάστια της Αττικής.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.


Χιόνια στα ορεινά

Για σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Επίσης, χιονοπτώσεις σημειώνονται στις βουνοκορφές με υψόμετρο πάνω από 1.700 μέτρα, μεταξύ των οποίων και στον Παρνασσό.

Τα φαινόμενα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com