Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το "πράσινο φως" για έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα είναι προς όφελος των πεζών ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν αποκαταστάσεις πεζοδρομίων & κρασπέδων για άρση επικινδυνότητας βάσει καταγεγραμμένων αναγκών» προϋπολογισμού δαπάνης 500.000 ευρώ...

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, ράμπες για Α.Μ.Ε.Α, οδεύσεις για τυφλούς και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού σε οδούς των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα:

- Για την 1η Δημοτική Κοινότητα στις οδούς: Χαλκέων, Ολύμπου (Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά).
- Για την 2η Δημοτική Κοινότητα στην οδό Χαριτωνύμου.
- Για την 3η Δημοτική Κοινότητα: στην Περιοχή Πύργου Τριγωνίου, στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων και Καλλιόπης.
- Για την 4η Δημοτική Κοινότητα: Το τρίγωνο που περιλαμβάνει τις οδούς Παπάφη–Διστόμου– Γυμνασιάρχου Μυστακίδη–Γυμνασιάρχου Μικρού Μ. και τον κόμβο Κωνσταντίνου Κανάρη–Απόλλωνος–Αναξιμάνδρου.
- Για την 5η Δημοτική Κοινότητα: στην οδό Καρακάση, και διαμόρφωση εισόδων των: α) 11ου Δημοτικού Σχολείου και 13ου Νηπιαγωγείου, β) 87ου Δημοτικού Σχολείου, γ) 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 94ου Δημοτικού Σχολείου και δ) 15ου και 69ου Δημοτικών Σχολείων.

«Νέες κατασκευές και αναπλάσεις πεζοδρομίων» προϋπολογισμού δαπάνης 600.000 ευρώ.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει ανάπλαση, τμηματικές ανακατασκευές, καθώς και συντηρήσεις πεζοδρομίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το έργο αφορά στην ολική ανάπλαση ή την τμηματική ανακατασκευή πεζοδρομίων με τη δημιουργία χώρων πρασίνου και όδευσης τυφλών όπου επιτρέπεται, ειδικές ράμπες για Α.Μ.Ε.Α. και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες:


- Για την 1η Δημοτική Κοινότητα στις οδούς: Γ. Σταύρου και Αγ. Θεοδώρας.
- Για την 2η Δημοτική Κοινότητα στις οδούς: Πανουργιά και Μπούσγου, Σέκερη.
- Για την 3η Δημοτική Κοινότητα στις οδούς: Λαπιθών και Απ. Παύλου (από Αγίου Δημητρίου έως Ολυμπιάδος).
- Για την 4η Δημοτική Κοινότητα στις οδούς: Αγίου Δημητρίου (από Αλοννήσου έως τον κόμβο με Αμμουλιανής – Μυκόνου και από Ελευθερίου Βενιζέλου έως Λαμπράκη), οικοδομικό τετράγωνο οδών Καλλιπόλεως- Καισαρείας- Βιζύης - Δορυλαίου, πεζόδρομος Παλιγγενεσίας, πεζόδρομος Αδάμου.
- Για την 5η Δημοτική Κοινότητα στις οδούς: Κίμωνος Βόγα (από Πέτρου Συνδίκα έως την οδό Κορομηλά και οι κάθετοι δρόμοι).
- Για την Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας στην οδό Σερρών.

«Κατασκευή υπό διάνοιξη οδών» προϋπολογισμού δαπάνης 500.000,00€.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει εκτέλεση εργασιών οδοποιίας, κατασκευή και ανακατασκευές πεζοδρομίων, καθώς και αποκαταστάσεις φθορών σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ο Δήμος έχει καταβάλλει αποζημιώσεις σε ιδιοκτησίες που ρυμοτομούνται για διάνοιξη οδών προς εφαρμογή του σχεδίου πόλης.

Συγκεκριμένα έχουν αποζημιωθεί ιδιοκτησίες στα παρακάτω τμήματα οδών: 


- Αγίου Δημητρίου από την οδό Γρ. Λαμπράκη έως Μήλου
- Διάνοιξη σε τμήμα των οδών Γενναδίου και Δαγκλή (περιφερειακή Τριανδρίας), εφόσον ολοκληρωθούν οι διοικητικές αποβολές. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com