Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ

Η φήμη της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) και η προοπτική εισόδου της στο Κοινοβούλιο, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αποκτά διεθνή διάσταση και ενδιαφέρον. Μετά το Reuters, και το Associated Press μεταδίδει εκτενές ρεπορτάζ... γνωριμίας με την ακραία οργάνωση, το οποίο αναδημοσιεύεται στις μεγαλύτερες εφημερίδες και τα γνωστότερα ειδησεογραφικά sites του κόσμου...

Το ρεπορτάζ, αφού σημειώνει -στον πρόλογο- τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες λόγω της κρίσης, επισημαίνει την οργή που υπάρχει απέναντι στον πολιτικό κόσμο και τονίζει ότι μία εξτρεμιστική δύναμη επιχειρεί να καλύψει το κενό με την υπόσχεση να... "ξεβρομίσει τη χώρα".

"Τα μαυροφορεμένα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν αφιερώσει την προεκλογική τους εκστρατεία σε επισκέψεις σε καφενεία και μαγαζιά, μοιράζοντας φυλλάδια και υποσχόμενοι ασφάλεια στις ταλανιζόμενες από την εγκληματικότητα περιοχές. Υπόσχονται να διώξουν τους μετανάστες με τις κλωτσιές", παρατηρεί το ρεπορτάζ του AP.

Υπογραμμίζει, επίσης, την άποψη της Χρυσής Αυγής ότι στα σύνορα πρέπει να δημιουργηθούν... ναρκοπέδια προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

Θωπεύοντας τα ταπεινά ένστικτα ενός καθημαγμένου λαού, τα μέλη της Χρυσής Αυγής -λέει το AP- μοιράζουν φαγητό και ρουχισμό και ζητούν τη λογοδοσία του πολιτικού κόσμου που οδήγησε τη χώρα στην κρίση.

Φιλοξενούνται, επίσης, δηλώσεις ενός εκ των πρωτοπαλίκαρων του Ν. Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη: "Η Χρυσή Αυγή στέκεται απέναντι στο διεφθαρμένο σύστημα. Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου πρέπει να μπουν φυλακή. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας".

Το ρεπορτάζ σχολιάζει την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής, η οποία στις εκλογές του 2009 συγκέντρωσε μόλις 0,23%, ενώ τώρα όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη είσοδο της στη Βουλή.

Στο σημείο αυτό, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η οργάνωση αυτή έχει μία σκοτεινή πλευρά -που δύσκολα καλύπτεται-, έχοντας κατηγορηθεί πολλάκις για επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τονίζει το AP, αποφεύγουν τις ερωτήσεις γύρω από τις καταγγελίες για τη βίαιη δράση τους, υποστηρίζοντας ότι... δεν γνωρίζουν.

Ο 59χρονος Επαμεινώντας Ανυφαντής, μέλος της ΧΑ, δηλώνει: "Δεν κάνουμε τίποτα, απλώς προστατεύουμε Έλληνες. Τώρα, εάν σε αυτή την προσπάθεια κάποιος ξένος δεχθεί κανένα χαστούκι ή κλωτσιά, αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προστασίας των Ελλήνων...". Και προσθέτει: "Δυστυχώς οι Έλληνες αυτή τη στιγμή έχουν φθάσει στο σημείο να ζητούν προστασία από τη Χρυσή Αυγή".

Φιλοξενείται, επίσης, σχόλιο του Γ. Βαρτζή, κατοίκου Αρτέμιδας, ο οποίος -όπως λέει- αξιοποιεί τις υπηρεσίες της Χρυσής Αυγής. "Ποιον άλλο να καλέσω, την αστυνομία; Όταν ζητάς βοήθεια από την αστυνομία επειδή σε σκοτώνουν, πρώτα πρέπει να πεθάνεις και μετά θα έρθει η αστυνομία", λέει.

Οι Χρυσαυγίτες, σημειώνει το ρεπορτάζ, αρνούνται τον χαρακτηρισμό "νέο-ναζί", σημειώνοντας ότι οι ίδιοι είναι "έλληνες εθνικιστές". Ωστόσο δεν κρύβουν το θαυμασμό τους για αρκετές από τις πολιτικές και πρακτικές του Χίτλερ, καθώς υποστηρίζουν ότι μείωσε την ανεργία στη Γερμανία. Επιπλέον, τα μέλη της ΧΑ χαιρετούν φασιστικά, και στις πορείες τους κρατούν δάδες παραπέμποντας σε ναζιστικές πορείες του παρελθόντος.

Φιλοξενούνται δηλώσεις ενός εκ των ιδεολόγων της ΧΑ, του Γιώργου Γερμένη. "Δεν έγιναν εθνικιστικές όσοι μας στηρίζουν τώρα, ας είμαστε ρεαλιστές. Πρόκειται για ψήφο διαμαρτυρίας. Πιστεύουν ότι θα μπούμε στη Βουλή και τα ταράξουμε το σύστημα".

Το AP σημειώνει ότι οι περίπου 220 υποψήφιοι με την ΧΑ δεν χαίρουν αναγνωρισιμότητας, σε αντίθεση με τον Ν. Μιχαλολιάκο, και γι' αυτό παίζουν το χαρτί της απογοήτευσης των ψηφοφόρων με τον πολιτικό κόσμο. Επ' αυτού μάλιστα υποστηρίζουν όταν συναντούν τον κόσμο: "Δεν θα γίνουμε ποτέ πολιτικοί. Είμαστε στρατιώτες και θα πεθάνουμε σαν στρατιώτες".Οι αντιδράσεις

Στο ρεπορτάζ, αφού μνημονεύεται το γεγονός ότι η Ελλάδα υπέφερε κάτω από το ζυγό των Ναζί, υπάρχουν και αντιδράσεις για την απότομη άνοδο των ποσοστών της ακραίας αυτής οργάνωσης.

Σε δηλώσεις του, ο γνωστός εκλογολόγος, Ηλίας Νικολακόπουλος, τονίζει: "Έχω εκπλαγεί και θορυβηθεί από τη δημοσκοπική έκρηξη της ΧΑ, της πιο ακραίας από τις ακραίες οργανώσεις".

Οι ίδιοι οι μετανάστες είναι εξαιρετικά ενοχλημένοι. Ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, αφού τονίζει ότι τον ανησυχεί αυτή η εξέλιξη, επισημαίνει ότι "πρόκειται για κάτι το αρνητικό".

"Δεν μπορώ να φανταστώ ένα πολιτικό κόμμα με όπλα και μαχαίρια, που βρίσκεται στους δρόμους. Αυτό δεν είναι πολιτική", προσθέτει.

Συμπληρώνεται ότι η άνοδος της ΧΑ επανέφερε το μεταναστευτικό πρόβλημα στα ψηλά της προεκλογικής ατζέντας, με τον Μ. Χρυσοχοΐδη να υπόσχεται λειτουργία Κέντρων Κράτησης παράνομων μεταναστών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται "επιχειρήσεις-σκούπα" στα πιο δύσκολα σημεία της Αθήνας.
Και οι επιθέσεις

Το ρεπορτάζ μεταδίδει την εικόνα του πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ, ο οποίος βρίσκεται χτυπημένος- το κεφάλι του είναι καλυμμένο με γάζες, η μύτη του είναι σπασμένη. Πρόκειται για το αποτέλεσμα επίθεσης εναντίον του από 25 περίπου άνδρες με κλομπ και σιδερόβεργες.

Ο συμπατριώτης του Μοχάμεντ, ο Αχμάντ, έχει δεχθεί και εκείνος επίθεση. "Μας ρώτησαν από που είμαστε και τότε ξεκίνησαν να μας χτυπάνε". Και οι δύο αρνήθηκαν να καταγγείλουν το ξυλοδαρμό τους στην ΕΛ.ΑΣ.


Συνιδιοκτήτης ροζ ξενοδοχείου ο Μιχαλολιάκος

Αποκάλυψη που... κηλιδώνει την καθαρότητα του ιδεολογικού προφίλ που θέλει να περάσει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δημοσιεύει το "Έθνος". Ο Ν. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται συνιδιοκτήτης ροζ ξενοδοχείου, που απασχολεί και αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ξενοδοχείο που φέρει το όνομα "New Dream”, βρίσκεται στην πλατεία Αττικής και "είναι γνωστό σε όσους συνηθίζουν να περνούν λίγες ώρες χαλάρωσης με τρυφερή συντροφιά".

Κοντολογίς, πρόκειται για ξενώνα ημι-παραμονής, τις υπηρεσίες του οποίου αξιοποιούν παράνομα ζευγάρια και ιερόδουλες.

Το δημοσίευμα του Έθνους προσθέτει ότι "όπως καταγράφεται στο τεύχος 10271 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως κατά την 6η Σεπτεμβρίου του 2007, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας που εξελέγη από γενική συνέλευση και θα διοικούσε την εταιρία μέχρι τις 27/5/2012 είναι η εξής: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Αθανάσιος Ζαρούλιας του Βασιλείου, κάτοικος Αθηνών, αντιπρόεδρος η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου κάτοικος Πεύκης και μέλος ο Νικόλας Μιχαλολιάκος του Γεωργίου, κάτοικος Πεύκης".

Πρόκειται για τον ίδιο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, τη σύζυγο του και τον αδελφό της, όλοι τους μέλη του Δ.Σ. διοίκησης του ροζ ξενοδοχείου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τον Αύγουστο του 2010 είχε σημειωθεί ληστεία στο ξενοδοχείο, σε βάρος του ρεσεψιονίστ που είχε βάρδια.

Στο επίσημο αστυνομικό δελτίο της επόμενης ημέρας (25/8/10) αναφέρεται: "Δύο δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο επί της οδούς Λιοσίων 121 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο που βρισκόταν στη ρεσεψιόν, άρπαξαν 600 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα".

Από το δελτίο δεν είναι σαφές εάν ο αλλοδαπός ρεσεψιονίστ είναι νόμιμος μετανάστης.

Τί είναι το New Dream

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου: "Το ξενοδοχείο New Dream είναι από τα πιο προσεγμένα ξενοδοχεία ημιδιαμονής στην Αθήνα, τόσο στο κομμάτι της διακόσμησης, όσο και στο θέμα των τιμών και της διακριτικότητας. Έχει 38 δωμάτια και σουίτες, τα οποία είναι διακοσμημένα με ζεστά αισθησιακά χρώματα στις αποχρώσεις του κόκκινου, του μωβ και του ροζ. Όλα τα δωμάτια έχουν λιτή και λειτουργική επίπλωση, αλλά και άψογη διακόσμηση, που τονίζεται από τα στρογγυλά κρεβάτια, τους πολλούς καθρέπτες, τα black lights, τις μεγάλες αναπαυτικές πολυθρόνες και τους πολλούς αισθησιακού περιεχομένου πίνακες". Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com