Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ

Για ένα συμβολικό ταξίδι-αφιέρωμα στον Τιτανικό που ναυάγησε πριν από εκατό χρόνια, αναχώρησε την Κυριακή το κρουαζιερόπλοιο Balmoral. Στη 12ήμερη κρουαζιέρα συμμετέχουν 1.309 απόγονοι των θυμάτων του θρυλικού υπερωκεάνιου, όσοι ακριβώς ήταν και οι επιβάτες του Τιτανικού...

Το υπερσύχρονο κρουαζιερόπλοιο Balmoral, το οποίο σάλπαρε από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη, θα ακολουθήσει τη διαδρομή που είχε χαραχτεί για τον Τιτανικό, ο οποίος βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912 όταν προσέκρουσε πάνω σε παγόβουνο. Στις 15 Απριλίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση σε μνήμη των θυμάτων στο ακριβές σημείο όπου έγινε το ναυάγιο.

Το εισιτήριο για τη συμβολική κρουαζιέρα που διοργάνωσε η βρετανική εταιρεία ταξιδιών Μiles Morgan Travel κοστίζει 8.000 στερλίνες. Ωστόσο, η ανταπόκριση από τους συγγενείς των θυμάτων από 28 χώρες ήταν μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο θρύλος του Τιτανικού παραμένει ζωντανός.

Πολλοί από τους συγγενείς, μάλιστα, επέλεξαν να ντυθούν με κουστούμια των αρχών του 20ού αιώνα και δήλωσαν συγκινημένοι που έχουν την ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής στους προγόνους τους από το σημείο όπου έγινε το ναυάγιο.

Οι διοργανωτές έχουν προσπαθήσει να αναβιώσουν όσο το δυνατόν πιο παραστατικά το κλίμα της εποχής στο κρουαζιερόπλοιο, με τη βοήθεια σερβίτσιων από εκείνη την εποχή, ενώ τους χώρους του πλοίου θα πλημμυρίσει η μουσική των αρχών του 20ού αιώνα.

Στο διαδίκτυο τα αρχεία των επιβατών

Πλούσιο υλικό που αφορά στο μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού και τους επιβάτες του δόθηκε στη δημοσιότητα εν όψει της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από το θρυλικό ναυάγιο. Στα 200.000 ιστορικά αρχεία περιλαμβάνονται πληροφορίες για τους επιβάτες, ιατροδικαστικές εκθέσεις και διαθήκες των θυμάτων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και η διαθήκη του πλοιάρχου του Τιτανικού, Έντουαρντ Σμιθ, καθώς και οι διαθήκες των πλούσιων επιχειρηματιών Μπέντζαμιν Γκούγκενχαϊμ και Τζον Τζέικομπ ’στορ που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο. Τα έγγραφα διατίθενται στη συνδρομητική διαδικτυακή τοποθεσία Ancestry.co.uk, ωστόσο, η πρόσβαση είναι δωρεάν έως τις 31 Μαΐου.


Πηγή: naftemporiki.gr, youtube.com

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com