Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΜΕΣΩ TWITTER Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η χρήση των κοινωνικών δικτύων στη Βρετανία είναι τόσο διαδεδομένη, που η Αγγλικανική Εκκλησία αποφάσισε να στραφεί στο Twitter για την ανάδειξη Αρχιεπισκόπου. Η διαδικασία γινόταν μέχρι σήμερα κεκλεισμένων των θυρών...

Αυτή τη φορά η επιλογή υποψηφίων ξεκινά με ευρεία δημόσια διαβούλευση και τη συμμετοχή πολιτών και ανθρώπων που ξεχωρίζουν σε διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής.

Την άποψή τους θα καταθέσουν πολίτες και ηγέτες κάθε θρησκείας ή και άθεοι, από τον εξελικτικό βιολόγο Ρίτσαρντ Ντόκινς που έχει γράψει το βιβλίο «περί του Θεού αυταπάτη», έως τον αρχιραβίνο της Αγγλίας.

Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο ώστε η αρμόδια επιτροπή να δώσει στον Ντέιβιντ Κάμερον τα ονόματα των δύο επικρατέστερων διαδόχων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας είπε ότι η ανοιχτή πρόταση θα γίνει μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ, αλλά και μέσω του Twitter.

Η είδηση άλλαξε τους συσχετισμούς και ως προς τους πιθανότερους διαδόχους: ο επίσκοπος του Ντέρχαμ Τζάστιν Γουέλμπι έχει μόλις 562 χρήστες που τον ακολουθούν (followers) στο Twitter, ο ομόλογός του Μπράντφορντ Νικ Μπέινς 3.953, και ο επίσκοπος του Γιορκ Τζον Σεντάμου 21.558.

Πολλές εθνικές εκκλησίες πάντως, θέλουν να αποχωρήσουν από το κοινό σχήμα των αγγλικανών, καθώς φλέγοντα ζητήματα εκσυγχρονισμού, όπως η ανάδειξη επισκόπων που έχουν δηλώσει ανοιχτά ομοφυλόφιλοι προκαλούν μεγάλες αναταράξεις στον εκκλησιαστικό χώρο. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com