Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: GREENPEACE ΚΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

«Αν μία οργάνωση -όπως η Greenpeace- που έχει υποστηρίξει τις ΑΠΕ και την ηλιακή ενέργεια όσο κανένας άλλος στην Ελλάδα, τάσσεται ενάντια στην προτεινόμενη κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη για λογαριασμό της Εκκλησίας, τότε σίγουρα αυτό το έργο έχει σημαντικά προβλήματα» αναφέρει η ΜΚΟ...

Την ώρα που – εντελώς παράλογα – αποκλείονται οι ΑΠΕ από το σύνολο σχεδόν της αττικής γης, μεθοδεύεται η κατάθεση τροπολογίας που ευλογεί τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου έως 300MW σε καμένη δασική έκταση στην Πεντέλη!

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από τους βουλευτές Χαραλαμπόπουλο και Βαρβιτσιώτη (διαβάστε εδώ) από τις 16 Μαρτίου (υπ.αρ. 840/16.3.2012), προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα στην Εκκλησία για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος έως 300MW σε έκταση 3.500 στρεμμάτων (;) σε αναδασωτέα περιοχή του όρους Πεντέλης. (*)

Η Greenpeace εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην προτεινόμενη τροπολογία. Μία τέτοια προκλητική μεθόδευση, δυσφημεί την ηλιακή ενέργεια και τη στιγματίζει στις συνειδήσεις της κοινωνίας, την ώρα μάλιστα που η αντοχή και η ανοχή των πολιτών σε παντός είδους σκάνδαλα έχει εξαντληθεί προ πολλού.

Είναι εντελώς προκλητικό να απαγορεύεται σε μικρούς και μεγάλους επενδυτές να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στο σύνολο σχεδόν της Αττικής γης και σε απολύτως κατάλληλες εκτάσεις και, ταυτόχρονα, να προκρίνεται μεγάλο έργο σε αναδασωτέα έκταση.

Δεν είμαστε αντίθετοι στην πρόθεση της Εκκλησίας να αξιοποιήσει τα φωτοβολταϊκά και τμήμα της περιουσίας της. Αυτό όμως μπορεί να γίνει σε άλλες, πιο πρόσφορες για το σκοπό αυτό περιοχές, και όχι στην πολύπαθη Πεντέλη.

Η Greenpeace καλεί τους Έλληνες βουλευτές να ζητήσουν την απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας και να την καταψηφίσουν σε περίπτωση που τελικά αυτή συζητηθεί στη Βουλή.

(*) Υπάρχει ασάφεια σχετικά με το ακριβές μέγεθος του έργου. Μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος 300MW απαιτεί έκταση 5-6.000 στρεμμάτων (και όχι 3.500 όπως αναφέρεται στην τροπολογία). Πηγή: econews.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com