Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ELLINES.COM;

Η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για όλους τους Έλληνες, που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, είναι πραγματικότητα...

Για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε ένας παγκόσμιος ιστός Ελλήνων που έχουν κατακτήσει την υφήλιο με την προσωπικότητα, την εργατικότητα, την δημιουργικότητα, τις ιδέες και τη δύναμή τους. Έλληνες που διαπρέπουν σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, καταργώντας τα σύνορα με τη δύναμη του διαδικτύου.

Έπειτα από 2.000 καινούργια μέλη, εκατοντάδες σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και εξώφυλλα έως και στην Huffington Post των ΗΠΑ, στις 5 Απριλίου οι ellines.com διοργανώνουν το πρώτο τους συνέδριο στην Αθήνα με κεντρικό παρουσιαστή τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

«Τι κοινό έχουν προσωπικότητες παγκόσμιας αναγνώρισης, από τον δικηγόρο του Νέλσονα Μαντέλα έως τους κορυφαίους ιατρούς στον κόσμο ή τον δημιουργικό διευθυντή της Google; Είναι όλοι Έλληνες και έχουν μία δική τους ιστορία επιτυχίας να μοιραστούν μαζί μας» εξηγεί ο δημιουργός του ellines.com, Χρήστος Μπάρλας.

Και προσθέτει: «Όλα άρχισαν όταν ανακαλύψαμε πόσοι Έλληνες εκτός συνόρων έχουν ξεδιπλωθεί και κατέχουν σημαντικές θέσεις, καθορίζουν τύχες, ανατρέπουν δεδομένα, διαπρέπουν στις επιστήμες, αναδεικνύονται στις τέχνες, καθηλώνουν με τις ιδέες τους. Όλοι αυτοί έχουν πλέον ένα κοινό σημείο συνάντησης».

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο συνήγορος του Νέλσονα Μαντέλα, Γιώργος Μπίζος, ο αστροφυσικός της ΝΑSA, Σταμάτης Κριμιζής, ο πρόεδρος της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Manatos and Manatos, Άντυ Μανάτος, ο ερευνητής της νευροεπιστήμης, Ιωάννης Γούσιας, ο δημιουργικός διευθυντής της Google Labs, Στιβ Βρανάκης, ο ειδικός μάρκετιγκ και branding, Πίτερ Οικονομίδης και η σύμβουλος στρατηγικής, Νάντια Χαραλάμπους.

Με σύνθημα «Από την κρίση στην διάκριση», το κίνημα των ellines.com φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ζωντανό δίκτυο συνεργασίας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

«Αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε ένα τέτοιο project. Πέρα από την τεράστια δημοσιογραφική αξία της δουλειάς που γίνεται στο ellines.com, τα τελευταία δύο χρόνια, είχα την ευτυχία να γνωρίσω Έλληνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου, που με την παρουσία τους, το έργο τους, τη δυναμική τους, την αγάπη τους για την πατρίδα, διατηρούν άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού» εξηγεί ο υπεύθυνος της δημοσιογραφικής ομάδας της πλατφόρμας, Μανόλης Παρδάλης, ο οποίος κυριολεκτικά «χτενίζει» ολόκληρο τον πλανήτη, αναζητώντας Έλληνες διακεκριμένους αστέρες.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, που διοργανώνεται στις 5 Απριλίου, έχουν κάτι κοινό: τη μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα και την πίστη τους στην αυτοβελτίωση και τη δημιουργία.

Ο Άντυ Μανάτος, πρόεδρος της εταιρείας πολιτικών συμβούλων/lobbying Manatos και Manatos με έδρα την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, έχει επιλεγεί ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στην Ουάσιγκτον από το περιοδικό «Regardies» και ως ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς χρηματοδότες στην Αμερική σε θέματα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το να είναι κανείς Έλληνας είναι τόσο φιλοσοφία, όσο και τρόπος ζωής και συμπληρώνει: «Πόσες χώρες του κόσμου έχουν παράλληλα δική τους εθνικότητα, αλλά και δική τους φιλοσοφία; Οι Έλληνες σε όλον τον κόσμο είναι κοινωνικοί, φιλικοί και γενναιόδωροι.

Είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε ζουν στην Αμερική, στην Γερμανία ή την Αυστραλία και για αυτό είναι και ιδιαίτερα αγαπητοί παντού. Κάποιες φορές ξεχνάμε τα προτερήματα και την δύναμή μας. Ίσως είναι καιρός να τα ξαναθυμηθούμε».

Ο κρητικής καταγωγής Στιβ Βρανάκης, ο οποίος σήμερα είναι στο τιμόνι της Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική, επισημαίνει ότι «οφείλουμε στους νέους ένα περιβάλλον στο οποίο να μπορούν να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν».

Σχολιάζοντας την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, ο κ. Βρανάκης επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης ηγετών: «Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το brand name που ονομάζουμε Ελλάδα και να τη φέρουμε στα μέτρα της νέας εποχής, η οποία περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία και τις ιδέες.

Οι νέοι της χώρας είναι από τους πιο μορφωμένους και ικανούς της Ευρώπης και τους οφείλουμε τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο οποίο θα μπορούν να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Χρειαζόμαστε ηγέτες. Κάποιον που να μπορεί να εμπνεύσει ένα έθνος, το οποίο βιώνει μία από τις πιο δυσμενείς συγκυρίες στην ιστορία του».

Ο Γιώργος Μπίζος, «αδελφό» τον αποκαλεί στην αυτοβιογραφία του ο Νέλσον Μαντέλα, δεν αρέσκεται σε βαρύγδουπους τίτλους κι ας φέρει επάξια τον τιμητικό τίτλο «Πρεσβευτής Ελληνισμού» που του απένειμε η Νομαρχία Αθηνών. Στην αυτοβιογραφία με τίτλο «Οδύσσεια προς την Ελευθερία» αντί επιλόγου, παραθέτει την «Ιθάκη» του Καβάφη.

«Κάθε Ελληνας της Διασποράς, κουβαλά μέσα του δύο πατρίδες, χωρίς να μπορεί να πει ποια αγαπά περισσότερο» εξηγεί. Στην ερώτηση «τι σημαίνει για εσάς Ελλάδα», απαντά αβίαστα: «Η χώρα στην οποία γεννήθηκα, η χώρα την οποία αγαπώ, η χώρα η οποία, στο δημοτικό σχολείο, μου δίδαξε τι είναι ελευθερία, τι είναι ανθρώπινα δικαιώματα»

Περήφανος για την ελληνική πνευματική κληρονομιά, δηλώνει ο Σταμάτης Κριμιζής που ξεκίνησε από το Βροντάδο της Χίου για να κατακτήσει τη NASA. Ένα από τα έργα του, η δημιουργία του Voyager 1, το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που έφτασε τόσο μακριά στο ηλιακό σύστημα και ακόμη συνεχίζει, έχοντας οριοθετήσει το ηλιακό σύστημα.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η καταγωγή του δεν τον δυσκόλεψε στην πορεία του στον επιστημονικό στίβο, ενώ συμβουλεύει τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και στο εξωτερικό.

«Αξίζει οι νέοι να ταξιδέψουν. Όχι μόνο για να εκπαιδευθούν σωστά, αλλά και για να καταλάβουν τι εστί πανεπιστήμιο και να ανακαλύψουν εκ νέου τις αξίες και τη σημασία της αξιοκρατίας, να γνωρίσουν ένα πιο δίκαιο κοινωνικό μοντέλο. Μετά, να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν. Όλα όσα οδηγούν σε επιστημονική και κοινωνική πρόοδο» τονίζει.

Αυτοί και άλλοι πολλοί, μοναδικοί Έλληνες που εμπνέουν και γράφουν χαμόγελα στα χείλη, θα περιμένουν το κοινό στις 5 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Τύπου, Κηφισιάς 39 στο Μαρούσι. Ραντεβού στο www.ellines.com και στο 210-6660400 για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com