Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ «ΜΠΗΚΕ» Ο ΜΑΡΤΗΣ

Με χιόνια στα ορεινά και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας έκανε «ποδαρικό» ο Μάρτιος. Το πρωί χιόνιζε σε Πεντέλη και Πάρνηθα, με επακόλουθο να είναι κλειστή η περιφερειακή οδός Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου και η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και μετά...

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα, ενώ από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα ανέβει και το Σάββατο πιθανότατα θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, για σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά του νομού. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Τέλος, τη Δεύτερα και την Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com