Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΓΚΥΡΑ: ΒΟΜΒΑ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τη Δευτέρα σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το κτίριο όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο στην Αγκυρα, σχεδόν μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας άνθρωπος, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση...

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 8:45 π.μ τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το NTV, η αυτοσχέδια βόμβα αυτού του τύπου χρησιμοποιείται από διάφορες ένοπλες οργανώσεις στην Τουρκία κι έχει στόχο να προκαλέσει περισσότερο θόρυβο παρά θύματα.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή για τυχόν ύπαρξη άλλων βομβιστικών μηχανισμών. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που χρησιμοποιείται τόσο από το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και από το Εφετείο, το οποίο βρίσκεται εκεί.

Την Πέμπτη σημειώθηκε έκρηξη βόμβας με τηλεχειρισμό στην Κωνσταντινούπολη από την οποία τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί και ένας πολίτης. Κούρδοι αυτονομιστές, ένοπλοι ισλαμιστές--μεταξύ των οποίων και μέλη της αλ Κάιντα--καθώς και οργανώσεις της ακροαριστεράς και της ακροδεξιάς, έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία, αλλά δεν έχει υπάρξει άμεση ανάληψη της ευθύνης.

Μια οργάνωση που συνδέεται με το ένοπλο αυτονομιστικό Εργατικό Κουρδικό Κόμμα (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι τον Σεπτέμβριο στην Αγκυρα και προειδοποίησε με περισσότερες επιθέσεις σε τουρκικές πόλεις.

Η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΤΑΚ (Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν) ανακοίνωσε ότι η πρωτεύουσα "ήταν η αρχή μιας σειράς από επιθέσεις" και ότι ευθύνεται για την επίθεση στην Αττάλεια, στις ακτές της Μεσογείου, κατά την
οποία είχαν τραυματιστεί αρκετοί τουρίστες από έκρηξη μικρής ισχύος σε μια παραλία. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com