Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

AΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ... ΩΣ ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Έναν νέο και μάλλον παράδοξο τρόπο να χρηματοδοτούν τις βλαβερές τους συνήθειες έχουν βρει οι αμερικανοί χρήστες ναρκωτικών, καθώς από ό,τι φαίνεται πληθαίνουν συνεχώς εκείνοι που συλλαμβάνονται να αρπάζουν από όπου βρουν μεγάλα μπουκάλια γνωστού υγρού απορρυπαντικού...

Κατά τα φαινόμενα, το συγκεκριμένο απορρυπαντικό, η μεγάλη συσκευασία του οποίου κοστίζει νόμιμα γύρω στα 20 δολάρια, έχει μετατραπεί σε «νόμισμα» στην μαύρη αγορά και έχει αποκτήσει σημαντική αγοραστική αξία στον υπόκοσμο καθώς εξασφαλίζει στους χρήστες τις μικροποσότητες που έχουν ανάγκη.

Οι τελευταίοι το πωλούν στο δρόμο σε καταναλωτές, στη μισή τιμή και καθώς το προϊόν δεν έχει κάποιο μοναδικό σειριακό αριθμό είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί αν το προϊόν είναι κλεμμένο ή όχι.

Για τον λόγο αυτό, έχουν αρχίσει να αυξάνονται και οι ποινές εκείνων που συλλαμβάνονται για τις συγκεκριμένες κλοπές. Συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός που οποίος συνελήφθη για την κλοπή εννέα μεγάλων μπουκαλιών κρατείται στην Καλιφόρνια με εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων!

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα ράφια του επίμαχου απορρυπαντικού, ενώ κάποιοι έχουν ενσωματώσει σε αυτά αντικλεπτικά συστήματα και κάποιοι άλλοι τα φυλάσσουν πίσω από κλειδωμένες γυάλινες προθήκες.

Οι κλοπές έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις που μόνο ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ στο Μέριλαντ είχε χάσει στοκ αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων σε μόλις μία εβδομάδα, πριν πραγματοποιηθούν περίπου 25 συλλήψεις μικροκακοποιών και χρηστών ναρκωτικών.

Μάλιστα μόνο ένας άντρας στην Μινεάπολη ομολόγησε ότι είχε κλέψει απορρυπαντικά αξίας 6.000 δολαρίων από γνωστό πολυκατάστημα πριν να συλληφθεί και ακολούθως καταδικάστηκε σε 90 ημέρες φυλάκιση.

Αν οι υπάλληλοι των περισσότερων σούπερ μάρκετ είναι ενήμεροι για το πόσο «καυτό» είναι το συγκεκριμένο απορρυπαντικό, αντιπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας δηλώνουν άγνοια για τη διαβόητη ζήτησή του από κακοποιά στοιχεία. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com