Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα δίνει στην Εκκλησία τη δυνατότητα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό Όρος σε έκταση 3.500 στρεμμάτων. Την τροπολογία κατέθεσαν από κοινού ο Γ.Χαραλαμπόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Μ.Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού και το πρόγραμμα Ήλιος...

«Τον τελευταίο λόγο θα τον πει το ΥΠΕΚΑ. Την τροπολογία την κατέθεσαν βουλευτές και όχι το υπουργείο» ξεκαθάρισε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ν. Σηφουνάκης προαναγγέλλοντας ότι «πιθανότατα η τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση».

Ο Γ.Χαραλαμόπουλος ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε συνεννόηση, όχι μόνο με τον εισηγητή της ΝΔ, αλλά και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει την αναδάσωση μεγάλης έκτασης και στη συνέχεια τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, το όφελος της οποίας θα διοχετεύσει στο αποστολικό έργο της Εκκλησίας» είπε ο κ. Χαραλαμπόπουλος και υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με την τροπολογία, για να προχωρήσει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου θα πρέπει προηγουμένως να έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος για τους όρους και προϋποθέσεις αυτής της επένδυσης.

Όπως διευκρίνισε, εφόσον υπογραφεί μια τέτοια σύμβαση, μόνον τότε θα μπορέσει η Εκκλησία της Ελλάδος να μπει στις διατάξεις για την κατά προτεραιότητα εξέταση της πρότασης της.

Είναι, πάντως, αξιοσημείωτο ότι ο υπογράφων την τροπολογία Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην ομιλία του πριν από λίγο στη Βουλή, δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης μετέφερε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η τροπολογία για την επένδυση της Εκκλησίας στο Πεντελικό Όρος τελικά αποσύρεται, γιατί «φαίνεται ότι τα τσούγκρισαν τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, για την «παράδοση 23.500 στρεμμάτων, στην Πεντέλη, στην Εκκλησία και σε ιδιωτικά συμφέροντα». Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com