Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ»

Ξέσπασε και πολιτικός «πόλεμος» της πατάτας. Οχι, όπως θα περίμενε κανείς ανάμεσα στους παραγωγούς και στους μεσάζοντες, αλλά ανάμεσα στο ΚΚΕ που ξαφνικά εμφανίζεται να αντιδρά και στους παραγωγούς πατάτας. Στον στίβο της αντιπαράθεσης μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει το «κίνημα της πατάτας» αλλά και τους παραγωγούς και αφήνει αιχμές εναντίον του ΚΚΕ...

Πρόκειται για έναν ιδιότυπο «πόλεμο», την ώρα που το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» εξαπλώνεται σ΄ όλη την Ελλάδα σε ζαρζαβατικά, σε αμνοερίφια, λάδι, φακές, ρύζι, πορτοκάλια. Το ΚΚΕ τάσσεται εναντίον των κινημάτων, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του, κατά των μεσαζόντων οι οποίοι, «αφού αποπροσανατολίζουν τους μικρούς φτωχούς αγρότες τους απομακρύνουν από το αγροτικό κίνημα».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μια νέα, ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό "κίνημα της πατάτας"» και προσθέτει ότι «παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης»

Απάντηση στο ΚΚΕ δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το αποκαλούμενο κίνημα της πατάτας αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτοοργάνωσης των παραγωγών, απέναντι στις ασύδοτες πρακτικές μεσαζόντων» και αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του ΚΚΕ: «Η Αριστερά δεν μπορεί να το αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα ή ακόμα και εχθρότητα, στο βαθμό που το κίνημα αυτό, όπως και άλλα αντίστοιχα κινήματα, ενεργοποιεί τους πολίτες».

Το ΚΚΕ όμως επιμένει και θεωρεί ότι «ο στόχος προβολής του κινήματος της φθηνής πατάτας είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί από την πλευρά του όλα τα κινήματα των εργαζομένων και των πολιτών να ενωθούν να δυναμώσουν τους αγώνες τους «σε ένα πλατύ ποτάμι λαϊκής αντίστασης και ανατροπής της κυβέρνησης».

Οι παραγωγοί στηρίζουν την απευθείας διάθεση των προϊόντων στους πολίτες, ενώ στελέχη του ΚΚΕ επιμένουν ότι δεν στηρίζουν κανέναν μεσάζοντα, αλλά τους παραγωγούς και κυρίως τους συνεταιρισμούς παραγωγών. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com