Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ

Στο εξωτερικό επικεντρώνονται οι έρευνες της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας για τον εντοπισμό των αρχαιοτήτων που εκλάπησαν από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας στις 17 Φεβρουαρίου...

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες μια πληροφορία πως πολλά από τα αντικείμενα αυτά βρίσκονται στην Ελβετία.

Ένα μήνα μετά τη ληστεία, η εκτίμηση των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση είναι πως το χτύπημα που έμοιαζε με ερασιτεχνικό τελικά μόνο τέτοιο δεν ήταν. Τα εκθέματα που συνδέονται με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μπορούν να έχουν πολλούς πιθανούς αγοραστές στον χώρο των σημαντικών συλλεκτών αρχαιοτήτων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προϊόντα αρχαιοκαπηλίας ταξιδεύουν στην Ελβετία ή που Έλληνες αρχαιοκάπηλοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη χώρα ως ενδιάμεσο σταθμό, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με τις 44 συλλήψεις. Είναι σίγουρα μια πληροφορία που εξετάζουμε πολύ σοβαρά και έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή των ομολόγων διωκτικών Αρχών» δηλώνει στα Νέα ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σε πολλές περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας, η Ελβετία έχει αποδειχθεί ένας σημαντικός σταθμός προτού τα κλεμμένα αντικείμενα μεταφερθούν είτε σε ιδιωτικές συλλογές είτε στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία ή την Ολλανδία όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση αρχαιοτήτων όπως αυτές που εκλάπησαν από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com