Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ Η "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΣΚΟΥΠΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Στοχευμένες και με συγκεκριμένους σκοπούς "επιχειρήσεις σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας άρχισε η ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας...

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας θα διεξάγονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, και θα έχουν συγκεκριμένη στόχευση κάθε φορά, προκειμένου οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται να οδηγούνται σε πρώτη φάση στο Κέντρο Αλλοδαπών και όπου υπάρχουν κρατητήρια, έως ότου ετοιμαστούν τα λεγόμενα "Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών" σε όλη την περιφέρεια.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη έγινε έρευνα σε σπίτια όπου διέμεναν μετανάστες χωρίς επίσημα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι στην όλη επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ εντάσσεται παραλλήλως και η πάταξη του παρεμπορίου, με το οποίο συνδέονται πολλοί παράνομοι μετανάστες, ως θύματα επιτηδείων.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ενισχύεται τις προσεχείς ημέρες με 1.000 άτομα.

Με "fast track" τα κέντρα μεταναστών στην Αττική

Με διαδικασίες εξπρές σχεδιάζεται η δημιουργία τριών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αττική, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας προανήγγειλε την άμεση λειτουργία του πρώτου κέντρου "εντός 30-45 ημερών", εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο της αναμόρφωσης των εγκαταστάσεων που υπάρχουν (π.χ. στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πια) σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών θα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι κάθε κέντρο λαθρομεταναστών θα είναι κλειστό και θα φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ τόνισε θα προσφέρει 1.000 θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε τη δημιουργία τριών Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική.

Ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθούν να μπαίνουν στη χώρα οι λαθρομετανάστες, και πρόσθεσε ότι έπρεπε να διαχυθούν εδώ και χρόνια σε όλη την χώρα.

Την ίδια ώρα, τα περιφερειακά συμβούλια της χώρας συνεχίζουν να αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων υποδοχής στις περιοχές τους.

Διαβεβαιώσεις για το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο

Τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών και δεν πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο κράτησης το ήδη υπάρχον κτιριακό συγκρότημα της Σάμου, έδωσε ο βουλευτής του νομού, Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για το θέμα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος του δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κέντρο κράτησης σε κανένα νησί. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com