Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση η νέα δανειακή σύμβαση, η οποία έγινε χθες δεκτή από την Επιτροπή Οικονομικών με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπογράμμισε ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση του σημαντικότερου και μεγαλύτερου μέρους του PSI και το 30ετές προφίλ αποπληρωμής του χρέους που θα έχουν τα νέα ομόλογα, για πρώτη φορά δημιουργούνται θετικές προοπτικές για τη χώρα ώστε να επιστρέψει σε σταθερά τροχιά ανάπτυξης.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας, τονίζοντας ότι «ούτε για θριαμβολογίες ούτε για ευχολόγια και διακηρύξεις προσφέρεται».

«Εν όψει των εκλογών πρέπει να μιλάμε και να απευθυνόμαστε στους πολίτες με ειλικρίνεια. Κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν. Αυτό που λέμε είναι ότι για πρώτη φορά δημιουργούνται θετικές προοπτικές» πρόσθεσε.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ

Με σύνθημα «Όχι στη δανειακή σύμβαση, δεν θα ζήσουμε με αλυσίδες», το ΚΚΕ οργανώνει σήμερα συγκεντρώσεις κατά της νέας δανειακής σύμβασης σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 18.30 και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 19.00.

Το ΚΚΕ καλεί του πολίτες να υψώσουν «φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια».

Παράλληλα, καλεί τον λαό «να κλείσει τα αυτιά του» «στους διάφορους "σωτήρες" που δήθεν τώρα θυμήθηκαν το λαό, όταν επί χρόνια εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει» και «σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ταυτόχρονα υπόσχονται στο λαό λύσεις σε όφελός του». Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com