Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ"

Με την επωνυμία «Κοινωνική Συμφωνία -Για την Ελλάδα -Στην Ευρώπη» και έμβλημα δύο πανιά ιστιοφόρου σε αποχρώσεις του πράσινου, παρουσιάστηκε ο νέος πολιτικός φορέας που συγκροτούν οι πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης, καθώς και άλλοι διαγραμμένοι βουλευτές που καταψήφισαν στο δεύτερο μνημόνιο, όπως και στελέχη του ΠΑΣΟΚ...

«Σας ακούμε και προχωράμε μαζί για μια νέα κοινωνική συμφωνία, για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη», είπε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, κατά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου φορέα.

Κάλεσε σε ανατροπή της αντίληψης που βάζει τους δανειστές πάνω από τον λαό και τις αγορές πάνω από την δημοκρατία.

Και κατήγγειλε την παραίτηση, όπως χαρακτηριστικά είπε, από την ασυλία (της χώρας), του κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι πριν από την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά έλειπε η πολιτική βούληση και το θάρρος.

Επισήμανε ότι οι πολιτικές του Μνημονίου θα βυθίσουν την χώρα στην ύφεση, ενώ το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω και θα καταστεί τελικά μη βιώσιμο.

«Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, θα οδηγηθούμε μαθηματικά σε νέα μέτρα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι πρέπει να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί αμέσως ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στο οποίο θα αποκλείεται η εξαθλίωση του λαού.

Πρόσθεσε ότι η εκπόνηση του σχεδίου αυτού είναι απαραίτητη για τον επιπλέον λόγο ότι σύντομα, όπως εκτίμησε, θα οδηγηθούμε σε νέες σκληρές διαπραγματεύσεις.

Στον πυρήνα της πολιτικής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» βρίσκονται, όπως είπε η κ. Κατσέλη και άλλα στελέχη στη συνέχεια, τα «εθνικά ισοδύναμα», δηλαδή η «ακύρωση στην πράξη των αρνητικών προσανατολισμών του δεύτερου Μνημονίου».

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης ενός τραπεζικού πυλώνα δημοσίου συμφέροντος.

Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» τόνισε ότι πρέπει να μπει φρένο στο κύμα των νεόπτωχων και νεοάστεγων, έκανε λόγο για πάταξη της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, για δίκαιη λύση του Κυπριακού, για καθορισμό ΑΟΖ και για δημιουργία σταθερών συμμαχιών με τις προοδευτικές δυνάμεις εντός της ΕΕ.

«Ανταποκρινόμαστε σε ένα αίτημα, αξιολογήστε αυστηρά την πορεία μας, την στάση μας και το έργο μας, αξιολογήστε αυστηρά την ιδρυτική διακήρυξή μας και το καταστατικό μας» κατέληξε.Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΚΟ του νέου κόμματος, Χάρης Καστανίδης, αναφέρθηκε κατ' αρχήν στις δύσκολες στιγμές που πέρασε «με τον εαυτό του» αναρωτώμενος αν μπορούσε να «υπερβεί μια ζωή δοσμένη στο ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι τελικά «συνειδητοποίησα ότι μου έμενε η ανάμνηση (από το ΠΑΣΟΚ), αλλά παρόν δεν έβλεπα».

Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ελπίδα και όχι τεχνικούς της εξουσίας, καθώς και μια ρεαλιστική και ριζοσπαστική έξοδο από την κρίση βασισμένη σε ένα συμφωνημένο με την κοινωνία σχέδιο.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» ανήκει στον χώρο του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού, είπε ο κ. Καστανίδης επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση η οποία βρίσκεται μεταξύ του τυφλού «όχι» και του τυφλού «ναι».

«Η μάχη μας θα είναι απέναντι στις αγορές, η πολιτική είναι το πρωτεύον και όχι τα εξωθεσμικά κέντρα» επισήμανε ο κ. Καστανίδης, ο οποίος κατέληξε -επικαλούμενος τον Ο. Ελύτη- και λέγοντας «θα επιχειρήσουμε μαζί με τον λαό ένα άλμα πιο γρήγορο από την φθορά».

Τις βασικές αρχές του Καταστατικού της «Κοινωνικής Συμφωνίας» παρουσίασε ο βουλευτής Λάμπρος Μίχος, ο οποίος επιπλέον είπε ότι το 1ο τακτικό Συνέδριο του νέου κόμματος θα συνέλθει ως το τέλος του 2012.

Η Διοικούσα Επιτροπή της «Κοινωνικής Συμφωνίας» αποτελείται από 13 μέλη συνολικά, και ειδικότερα από τον πρόεδρο του κόμματος, τον γραμματέα της ΚΟ, τον γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής και 10 μέλη.

Από τα μέλη του κόμματος θα εκλέγεται ο πρόεδρος και ο γραμματέας του, ενώ δεν θα υπάρχει παραμονή στο ίδιο αξίωμα πέραν των 2 θητειών.

Από την μεριά του ο βουλευτής Γιώργος Κασσάρας, ευχαρίστησε τους ιδρυτές της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για τη δυνατότητα που του έδωσαν να νιώσει ότι μπορεί να προσφέρει ως βουλευτής, όταν «μετά από 30 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ μου απαγόρευσαν να ψηφίσω κατά συνείδηση».

«Ο στυγνός οικονομισμός συντρίβει καθημερινά τα πάντα, ενώ η γυμνή επιβιωτική ανάγκη θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη έκρηξη» τόνισε από την μεριά της η βουλευτής Κυριακή Τεκτονίδου, προσθέτοντας ότι «η διαφορά μας είναι το ήθος και η συνείδηση».

«Η πυξίδα των επιλογών μας είναι η αξιοπρέπεια και η συνείδησή μας» είπε από την μεριά του ο βουλευτής Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της «Κοινωνικής Συμφωνίας» που συντόνισε η βουλευτής Μαρία Κυριακοπούλου, ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφυπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Κουβέλης και η πρώην βουλευτής Πέμυ Ζούνη, ενώ στο κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης αναφέρεται ότι αυτή υπογράφεται από 243 ιδρυτικά μέλη.

«Είναι λάθος η δημιουργία αυτής της κίνησης. Χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση το ΠΑΣΟΚ τώρα. Η πλατιά προοδευτική παράταξη τους χρειάζεται όλους, και γι' αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος τέτοιες κινήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com