Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Έως και 2 τρις δολαρίων μέχρι το τέλος του αιώνα εκτιμάται πως θα κοστίσει ο αντίκτυπος που θα έχει η κλιματικής αλλαγή στους ωκεανούς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης στη Σουηδία...

Η έρευνα αποτελεί μέρος μίας συνολικής έκθεσης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς, η οποία συντάσσεται από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης και όπως αναφέρεται στο New Scientist θα παρουσιαστεί στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, τον Ιούνιο.

Η έρευνα βασίζεται στην εκτίμηση πως η θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί κατά 4 °C μέχρι το 2100. Σύμφωνα με την τους επιστήμονες, η εν λόγω αύξηση αναμένεται να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στην αλιεία, τον τουρισμό, ενώ θα επηρεάσει και τη ζωή στις παράκτιες περιοχές.

Για το σενάριο που η θερμοκρασία αυξηθεί κατά 2 °C, αντί για 4 °C, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι μειωμένες κατά 1,4 τρις δολάρια. Όπως αναφέρει ο NewScientist, o Kevin Noone, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και ένας εκ των συντακτών της έκθεσης, επισημαίνει πως το σενάριο για κόστος 2 τρις δολαρίων δεν είναι το χειρότερο, καθώς οι επιπτώσεις σε διάφορους τομείς είναι δύσκολο να εκτιμηθούν.

Η σημαντικότητα των Ωκεανών δεν πρέπει να υποτιμηθεί. «Το οξυγόνο σε κάθε δεύτερη εισπνοή προέρχεται από τη θάλασσα», τονίζει χαρακτηριστικά ο Kevin Noone. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com