Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΒΑΡΥ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΤΡΟ» ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Βαρύ, αλλά δίκαιο μέτρο χαρακτήρισε το τέλος ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι αν σωθεί η χώρα θα σωθεί και η αξία των ακινήτων...

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η απόφαση του ΣτΕ που θεωρεί ως αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος. Σημείωσε πάντως ότι έχει δώσει πολλές φορές την εντολή να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν για λόγους ανάγκης, ενώ επανέλαβε ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% συμμορφώθηκαν στην καταβολή του.

Ο κ Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν τα μέτρα και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να γίνει η χώρα ανταγωνιστική και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα. Είπε ότι η μείωση των μισθών θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας, ενώ τόνισε ότι σημεία ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας θα φανούν με την επίλυση του θέματος των τραπεζών και την παροχή ρευστότητας. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι δεν στοχεύει η κυβέρνηση στην κρατικοποίηση των τραπεζών.

Ανέφερε πως η χώρα οδηγήθηκε σε ήττα και πρέπει να απελευθερωθεί δημοσιονομικά, σημειώνοντας πως όλοι πρέπει να μετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια. Προέβλεψε, πάντως, αρνητικό πληθωρισμό, είπε ότι υπάρχει ακόμη ασύλληπτη φορολογική ύλη και σημείωσε ότι, παρά τα μέτρα, παραμένει, σε περίοδο συνεχούς ύφεσης, μεγάλο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο.

Στο ερώτημα εάν μετεκλογικά θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη καθώς οι δυνάμεις που έχουν ευρωπαικό προσανατολισμό και προτείνουν επώδυνες λύσεις, έχουν άισθημα ευθύνης. « Όλα τα άλλα είναι πολιτικός ψευτο-συνδικαλισμός και οδηγούν σε περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ με τη νέα ηγεσία του και το νέο πολιτικό του λόγο, μπορεί να διεκδικήσει την αυτοδυναμία όπως κάνει και ο κ. Σαμαράς. «Γνωρίζω τις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έχουμε δημοκρατία των δημοσκόπων, οι πολίτες κρίνουν και ψηφίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Έχει μεγάλη σημασία να ενθαρρύνουμε το κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, για να βοηθήσουμε την οικονομία και την ανάπτυξη, δήλωσε επίσης ο υπουργός Οικονομικών. «Από το 2009 έχουν αποσυρθεί καταθέσεις ύψους 70 δισ. ευρώ και από αυτά μόνο 16 δισ. έχουν φύγει με εμβάσματα στο εξωτερικό, ενώ πολλά δισεκατομμύρια βρίσκονται στα σπίτια, στα στρώματα ή στα σεντούκια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι υπήρξαν δηλώσεις πολιτικών που τρομοκράτησαν τους πολίτες με εικόνες κρίσης, ενώ τόνισε πως αν δεν αλλάξει η οικονομική ψυχολογία δεν θα αλλάξει η συμπεριφορά μας. Καταλόγισε ευθύνες σε όλα τα κόμματα για την κρίση, ενώ σημείωσε πως ακόμη και σήμερα που βιώνουμε αυτή την «εθνική περιπέτεια, Βλέπουμε να θεριεύει ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, η εύκολη υποσχεσιολογία» .

Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, είπε ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους δεν μπορεί μόνος του να εισπράξει όλες τις οφειλές. Τόνισε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα σταδιακά, καθώς, όπως σημείωσε, έχουμε να αντιπαλέψουμε μια κατάσταση δεκαετιών. «Είμαστε μια κοινωνία γεμάτη εξαιρέσεις .Σε αυτό πρέπει να βάλουμε τάξη. Πρέπει να συμπράττουν και πολίτες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», επισήμανε.

Για τη μείωση μισθών είπε ότι θα βοηθήσει στον περιορισμό της ανεργίας. Σημείωσε ότι στους νέους μέχρι 24 η ανεργία έχει φτάσει το 50% και πρέπει κάτι να γίνει για να μπουν τα νέα παιδιά στην αγορά εργασίας. Για τους μισθούς του δημοσίου ανέφερε ότι αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια κατά 120%, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην οικονομία, ενώ επανέλαβε ότι το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών της χώρας είναι για μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.

Απατώντας σε σχετικό ερώτημα αν θα υπάρξει και μετεκλογικά κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο πολίτης θα μας πει, πως θέλει να κυβερνηθεί η χώρα», από το αποτέλεσμα της κάλπης και τον συσχετισμό των δυνάμεων. Η χώρα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πρέπει να διασωθεί, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε θα κριθεί με νέους όρους, τη νέα του ηγεσία και την ειλικρίνεια των θέσεών του.

Τέλος, ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις είπε: «Έχουμε δημοκρατία των πολιτών και όχι δημοκρατία των δημοσκόπων». Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com