Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΩΝ "ANONYMOUS" ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Μέλος της ομάδας ακτιβιστών χάκερ «Anonymous» συνελήφθη στη Σερβία για συμμετοχή σε επιθέσεις σε ιστοσελίδες κρατικών οργάνων, δήλωσε ο εισαγγελέας εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας Μπράνκο Σταμένκοβιτς...

Ο συλληφθείς κατηγορείται για δολιοφθορά

«Είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στη Σερβία, αλλά και ευρύτερα, καθώς πρόκειται για άμεσο εντοπισμό, επιτυχή ταυτοποίηση και συλλογή στοιχείων που αφορούν μέλος της ομάδας των «Anonymous», της πιο γνωστής και πιο ισχυρής ομάδας χάκερ στον πλανήτη» ανέφερε ο Σταμένκοβιτς.

Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό όλων των μελών της οργάνωσης Anonymous Serbia, που συμμετείχαν στις επιθέσεις στις ιστοσελίδες σερβικών κρατικών οργάνων, πρόσθεσε.

Πληροφοριοδότης του FBI

Ο πιο γνωστός χακτιβιστής στον κόσμο, ο Sabu, αποδείχθηκε πως είναι εδώ κι έναν χρόνο πληροφοριοδότης του FBI. Και μάλιστα χάρη σε αυτόν οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν χθες τη σύλληψη άλλων πέντε υπόπτων ως στελεχών του δικτύου Anonymous. Οι Anonymous απάντησαν με καταλήψεις ιστότοπων και εκφράζοντας τη λύπη τους για την «προδοσία» του Sabu.

Ο 28χρονος Εκτορ Ξέιβιερ Μονσίγκουρ, ο αποκαλούμενος Sabu, συνελήφθη πέρυσι τον Ιούνιο στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν και στις 15 Αυγούστου εμφανίσθηκε με πλήρη μυστικότητα ενώπιον δικαστή. Δήλωσε ένοχος στις 12 κατηγορίες εναντίον του και δέχθηκε να συνεργαστεί με το FBI. Απειλούνταν με μέγιστη ποινή κάθειρξης 124 ετών και 6 μηνών και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τον απείλησαν ότι αν δεν συνεργαστεί, δεν θα ξαναδεί ελεύθερος τα δύο παιδιά του. Εκείνος δέχθηκε, πλήρωσε εγγύηση 50.000 ευρώ και του επετράπη να επιστρέψει στο διαμέρισμά του.

Οι πληροφορίες που έδωσε οδήγησαν στη σύλληψη των άλλων πέντε στελεχών της ένωσης χακτιβιστών LulzSec - δύο Βρετανοί και δύο Ιρλανδοί, ενώ ο πέμπτος είναι ο Τζέρεμι Χάμοντ, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Anarchaos, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα στο Σικάγο κατηγορούμενος για πειρατεία στον ιστότοπο Stratfor που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Σύμφωνα με το εις βάρος του 27σέλιδο κατηγορητήριο, ο Sabu ήταν μέλος των ενώσεων χακτιβιστών Anonymous, Internet Feds και LulzSec. Στις ενώσεις αυτές έργο του ήταν να εντοπίζει τα ευάλωτα σημεία των πληροφορικών συστημάτων δυνάμει θυμάτων τους.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ως μέλος των Anonymous φέρεται να είχε συμμετάσχει στην «Επιχείρηση Ανταπόδοση» (Operation Payback), μια σειρά επιθέσεων εναντίον ιστότοπων των Mastercard, Visa και PayPal που είχαν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του WikiLeaks.

Την άνοιξη του 2011 είχε συμμετάσχει στις επιθέσεις εναντίον θεσμικών ιστοτόπων των καθεστώτων της Τυνησίας, της Αλγερίας και της Υεμένης. Ως μέλος της LulzSec είχε κλέψει εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα από τον ιστότοπο της Sony Pictures.

Επιπλέον, LulzSec και Anonymous είχαν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις κατά της CIA, της Βρετανικής Υπηρεσίας Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος, ιστοτόπων της μεξικανικής κυβέρνησης, της ιρλανδικής Αστυνομίας, καθώς και του News International και του Fox Broadcasting του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ο Μονσίγκουρ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο κολέγιο και εργάστηκε ως ειδικός στην πληροφορική. Τον χαρακτηρίζει ένας σπάνιος συνδυασμός ταλέντου στο χάκινγκ, ευαισθησίας για την εργατική τάξη και πολιτικών πεποιθήσεων. Σε έναν ιστότοπο συζήτησης στον οποίο συμμετείχε ως Sabu τον Σεπτέμβριο (δηλαδή αφού είχε αρχίσει να δίνει πληροφορίες στο FBI), ερωτήθηκε ποια συμβουλή θα έδινε σε νέους χάκερ.

«Βασιστείτε στον εαυτό σας», απάντησε. «Αν είσαστε σε ομάδα, να κρατάτε συνεχώς ανοικτό το σύστημα ασφάλειας του υπολογιστή σας. Οι φίλοι θα προσπαθήσουν να σας διαλύσουν αν πρέπει να το κάνουν». Πηγή: nooz.gr, tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com