Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION "ΒE THERE"!

Tο Βe there! Corfu Animation Festival, το διεθνές φεστιβάλ animation ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό, για το τετραήμερο από 29 Μαρτίου έως 1η Απριλίου στην Κέρκυρα...

Με 49 ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους, 34 ταινίες στο αντίστοιχο φοιτητικό τμήμα και 14 επιλεγμένες ταινίες για το εκτός συναγωνισμού, επίσημο τμήμα του φεστιβάλ «Πανόραμα», που από φέτος εγκαινιάζεται από το διεθνές φεστιβάλ animation της Κέρκυρας, οι προσδοκίες για μια ακόμη επιτυχημένη διεξαγωγή ενισχύονται σημαντικά.

Ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, διαγωνιστικό τμήμα, ρετροσπεκτίβες ταινιών και σχολών animation, αφιερώματα και συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ animation, πρωτότυπα θεματικά αφιερώματα, ταινίες βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία, πανελλήνιες πρεμιέρες, panels ομιλητών, workshops και Kids, Be there! με σεμινάρια και workshops για παιδιά υπόσχονται ένα τετραήμερο γεμάτο εικόνες και φαντασία.

Με 32 σημάνσεις στον παγκόσμιο χάρτη, όσες και οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Be there! η παρέα των διεθνών φίλων του Φεστιβάλ μεγαλώνει και εμπλουτίζεται με την Ευρώπη να δίνει τα σκήπτρα της πρωτοκαθεδρίας στην υπέροχα φινετσάτη Γαλλία και τη γνωστή μας από πέρσι και παραδοσιακά ισχυρή χώρα του animation, Πολωνία, αλλά και με την αρκετά έντονη παρουσία της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ανάμεσα στις φετινές συμμετοχές συγκαταλέγονται 2 ταινίες, ήδη υποψήφιες για Όσκαρ ταινίας animation μικρού μήκους. Η πρώτη φέρει τον τίτλο «Sunday/Dimanche» και είναι μια δημιουργία του Patrick Doyon από τον Καναδά, ενώ η δεύτερη με τον τίτλο «A morning stroll» ανήκει στον Grand Orchard από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στα πλαίσια των επιλεγμένων ταινιών περιλαμβάνεται ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης του ανεξάρτητου animation, Bill Plympton γνωστός για το «Summer Bummer», καθώς και οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Quay Brothers , δημιουργοί του «Maska» και ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης Νάσος Βακάλης δημιουργός του «Human nature».

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες είναι φέτος και οι αρκετές ελληνικές συμμετοχές, ανάμεσά στις οποίες και φιλόδοξα τολμήματα πολλά υποσχόμενων φοιτητών - εκκολαπτόμενων animators από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του δικού μας Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και άλλων ταλαντούχων φοιτητών - καλλιτεχνών από άλλα Πανεπιστημιακά τμήματα.

Τρεις ήδη βραβευμένες ταινίες εγκαινιάζουν το νέο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους του Be there! κάνοντας παράλληλα και τις Πανελλήνιες Πρεμιέρες τους σε αυτό. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com