Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 75% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!

Τάραξε τα νερά ο Φρανσουά Ολάντ ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να φορολογήσει σε ποσοστό 75% τα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι ο Ζερόμ Καϊζάκ, υπεύθυνος δημοσιονομικών υποθέσεων της προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ, φάνηκε να έχει άγνοια για αυτή τη νέα ιδέα του Σοσιαλιστή υποψηφίου που δεν περιλαμβανόταν στο πρόγραμμά του, η Δεξιά πέρασε στην επίθεση κατηγορώντας τον Ολάντ για «αυτοσχεδιασμό», «ερασιτεχνισμό», «φορολογικό πληθωρισμό», βούληση «να διώξει από τη Γαλλία και τους λίγους πλούσιους που έχουν απομείνει», ακόμη και για «μαρξοποίηση»...

Πενήντα τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και οι διαξιφισμοί επικεντρώνονται αναπόφευκτα στο πιο «καυτό» θέμα της εποχής, την οικονομική κρίση. Νέα δημοσκόπηση θέλει το προβάδισμα του Ολάντ επί του Σαρκοζί να μειώνεται στον πρώτο γύρο στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες. Στον δεύτερο γύρο όμως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος εξακολουθεί να κατατροπώνει τον απερχόμενο γάλλο πρόεδρο με 58% έναντι 42%.

Ο Ολάντ τάχθηκε για πρώτη φορά υπέρ ενός νέου φορολογικού συντελεστή της τάξεως του 75% για τα ετήσια εισοδήματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ το βράδυ της Δευτέρας στο TF1: «Εμαθα για τις σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των διευθυντών [των εταιρειών του δείκτη] CAC 40, δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο κατά μέσον όρο. Πώς μπορούμε να το δεχθούμε αυτό;».

Επανήλθε και χθες στο θέμα κατά τη δεκάωρη(!) επίσκεψή του στην παρισινή Εκθεση Αγροτικών Προϊόντων, όπου μεταξύ άλλων έπλυνε και μία αγελάδα. Οι γάλλοι αγρότες στηρίζουν παραδοσιακά τη Δεξιά: το 2007 είχαν ψηφίσει υπέρ του Σαρκοζί σε ποσοστό 51%, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι τον στηρίζουν σε ποσοστό 40% έναντι 17% υπέρ της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, 16% υπέρ του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού και μόλις 14% υπέρ του Ολάντ.

«Είναι ένα μήνυμα κοινωνικής συνοχής... Είναι επίσης μια πράξη πατριωτισμού», δήλωσε σε κάθε περίπτωση ο τελευταίος όσον αφορά τον νέο φορολογικό συντελεστή. «Είναι πατριωτισμός να δεχθείς να πληρώνεις έναν επιπλέον φόρο ώστε να ανακάμψει η χώρα». Ο «Monde» έσπευσε να εξηγήσει αναλυτικά τι σημαίνει η πρότασή του, ώστε να πάψει «να ακούγεται εδώ κι εκεί ότι ο Ολάντ σχεδιάζει να αρπάξει τα τρία τέταρτα των εισοδημάτων των εκατομμυριούχων»: με συντελεστή 75% θα φορολογείται μόνο το μέρος εκείνο του ετήσιου εισοδήματος που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com