Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΕΙΣΟΔΗΜΑ 48 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Φορολογητέο εισόδημα 48 εκατομμυρίων ευρώ δήλωσε για το 2011 ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από το προηγούμενο έτος...

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα εισοδήματα των πολιτικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από τη Βουλή, ο Μπερλουσκόνι είναι ένας από τους πλουσιότερους Ιταλούς, ενώ ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε εισόδημα 1,5 εκ. ευρώ.

Στις αλλαγές των περιουσιακών στοιχείων του Μπερλουσκόνι συγκαταλέγεται η αγορά βίλας στη Λαμπεντούζα, το μικρό ιταλικό νησί που το περασμένο καλοκαίρι κατακλύσθηκε από κύμα λαθομεταναστών.

Ο Μπερλουσκόνι είχε δεσμευτεί ενώπιον των κατοίκων του νησιού ότι θα αγόραζε σπίτι εκεί για να τους αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματά τους.

Ο ίδιος πούλησε έκταση στην Αντίγκουα της Καραϊβικής, όπου ωστόσο διαθέτει μια ακόμα έκταση και μια βίλα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Μπερλουσκόνι είναι πλέον ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία με μια οικογενειακή περιουσία 5,9 δισ. δολαρίων, η οποία τον τοποθετεί στην 169η θέση παγκοσμίως.

Ο Μόντι δήλωσε εισόδημα 1.513.000 ευρώ, ενώ στα περιουσιακά του στοιχεία συγκαταλέγονται ακίνητα, δυο αυτοκίνητα Lancia, το ένα του 1995 και το άλλο του 1998.

Ο πλουσιότερος μεταξύ των αρχηγών κομμάτων είναι ο πρόεδρος της Βουλής και ηγέτης της δεξιάς Λέγκας του Βορρά Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος δήλωσε 201.115 ευρώ το 2011.

Τον ακολουθεί ο Αντόνιο ντι Πιέτρο, πρώην εισαγγελέας και νυν αρχηγός της Ιταλίας των Αξιών με 182.207 ευρώ.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο, γενικός γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας, του Κόμματος του Μπερλουσκόνι, δήλωσε 169.317 ευρώ, ακολουθούμενος από τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ηγέτη του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος με 136.885 ευρώ. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com