Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 25 ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Βαρύτατες κατηγορίες ζητά να απαγγελθούν σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 25 προσώπων, ο εισαγγελέας Γ.Δραγάτσης, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton Bank, σε εταιρίες που σχετίζονταν αμέσως ή εμμέσως με τον επιχειρηματία...

Με πολυσέλιδο πόρισμα που έστειλε προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που διενέργησε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των επίμαχων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν την περίοδο που ο ίδιος ο κ.Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά 26 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το 110 σελίδων εισαγγελικό πόρισμα:

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τέσσερα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της τράπεζας και της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton Bank και 15 ιδιοκτήτες εταιριών που έλαβαν τα επίμαχα δάνεια 701 εκατομμυρίων πρέπει να διωχθούν για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου με 1608/50 «Περί καταχραστών δημοσίου χρήματος» και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Δραγάτσης ζητά να ασκηθεί επιπλέον δίωξη στον κ. Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της υπεξαίρεσης που αφορά ποσό 54 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ζητά να διωχθούν για το αδίκημα της «άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση από παράνομη δραστηριότητα», έξι πρόσωπα- υπάλληλοι της εταιρίας ALAPIS.

Η έρευνα του κ. Δραγάτση ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο πλαίσιο της εξέτασης της υπόθεσης ο επιχειρηματίας επέστρεψε στην τράπεζα 51 εκατομμύρια ευρώ προ μηνών, ενώ έχουν δεσμευτεί 160 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του στην Ελβετία.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, πληροφορίες ήθελαν τους εκπροσώπους του επιχειρηματία να διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Λαυρεντιάδης προτίθεται να επιστρέψει στην τράπεζα 74 εκατομμύρια ευρώ και ότι με την έκδοση εγγυητικών που θα προσκόμιζε, το συνολικώς καταβλητέο ποσό θα έφθανε τα 100 εκατομμύρια.

Η φημολογούμενη, όμως, πρόθεση του επιχειρηματία φαίνεται να ήταν σε συνάρτηση με την αποδέσμευση των χρημάτων της Ελβετίας, που λέγεται ότι ζήτησε, γεγονός που αρνήθηκε κατηγορηματικά η εισαγγελία. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com