Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΚΟΝΓΚΟ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ

Σχεδόν 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από σειρά ισχυρότατων εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών της Μπραζαβίλ, πρωτεύουσας του Κονγκό...

«Υπάρχουν περίπου 200 νεκροί και αρκετοί τραυματίες» ανέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή. Νωρίτερα, ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή από το Παρίσι είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς.

Πέντε πολύ ισχυρές εκρήξεις ξεκίνησαν στη Μπραζαβίλ από τις 08:00 ως τις 10:45 τοπική ώρα. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που δεν κατονομάζονται, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατοπέδου Μπίλα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Πανικός προκλήθηκε και στην Κινσάσα, στις όχθες του ποταμού Κονγκό που χωρίζει την πετρελαιοπαραγωγό πρώην γαλλική αποικία από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου έσπασαν τζάμια από τις ισχυρές εκρήξεις.

Οι κυβερνήσεις και των δυο χωρών απηύθυναν έκκληση για ψυχραιμία. Δεν υπάρχουν υποψίες μέχρι στιγμή ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από ατύχημα.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήεων Νέα Κίνα επικαλέστηκε Κινέζους αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους τρεις Κινέζοι εργάτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις εκρήξες.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τα σπίτια τους. Η τηλεόραση του Κονγκό έδειξε εικόνες στις οποίες εμφανίζονται πανικόβλητοι άνθρωποι στους δρόμους, τραυματίες να μεταφέρονται στα νοσοκομεία ή να δέχονται στους δρόμους τις πρώτες βοήθειες και γιατρούς στα νοσοκομεία να λένε ότι δέχονται μόνο τους βαριά τραυματισμένους.

Η τηλεόραση απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από όλους τους γιατρούς που ζουν στη Μπραζαβίλ. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com