Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟ 13Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Με την προβολή της ταινίας «Άθικτοι», ανοίγει σήμερα στις 8 το βράδυ, η αυλαία του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, που θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου. Οι κινηματογράφοι Ιντεάλ, Δαναός 1 και 2 και το Αuditorium Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, Κολωνάκι) θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης...

Η ταινία «Άθικτοι» των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς, με τον Φρανσουά Κλιζέ και τον Ομάρ Σι, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου στα Σεζάρ 2012, έκοψε περίπου 20 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία και κατέκτησε την τρίτη θέση όλων των εποχών (προηγείται ο Τιτανικός και το Είναι Τρελοί αυτοί οι Βόρειοι).

Η επιτυχία της συνεχίστηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στη Γερμανία έφτασε τα 5.500.000 εισιτήρια, ενώ στο Βέλγιο και την Ελβετία έτυχε πολύ καλής υποδοχής με 900.000 και 1.100.000 εισιτήρια αντίστοιχα.

Η υπόθεση βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Έπειτα από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς, ο Φιλίπ, πλούσιος και αριστοκράτης μένει παράλυτος. Προσλαμβάνει ως οικιακό βοηθό τον Ντρις, έναν νεαρό από τα προάστια που μόλις έχει βγει από τη φυλακή... Ο Ντρις είναι ο πιο ακατάλληλος για αυτή τη δουλειά.

Οι δυο άνδρες θα κάνουν τον Βιβάλντι να συνυπάρξει με τους Earth, Wind & Fire, τις καθώς πρέπει λέξεις με τις χοντροκομμένες πλάκες, τα κοστούμια με τις αθλητικές φόρμες... Δύο διαφορετικοί κόσμοι θα συγκρουστούν και θα γεννήσουν μια θεοπάλαβη, αλλά δυνατή και απρόσμενη φιλία, μια σχέση που θα κάνει τους δύο ήρωες... άθικτους.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με το φιλμ «Ούτε στον εχθρό μου!» της Αν Φοντέν, με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Ντισολιέ.

Ανάμεσα στους φετινούς καλεσμένους θα είναι οι σκηνοθέτες Μιριέλ Κουλίν - «17 κορίτσια», Εύα Ιονέσκο - «Η μικρή μου πριγκίπισσα», Μουράντ Μπεν Σεΐκ - «Ποτέ πια φόβος», Ρεμί Μπεζανκόν - «Ένα ευτυχές γεγονός», η Ορόρ Ατικά, ηθοποιός στην ταινία «Le Skylab» και ο Γαλλοτυνήσιος Τόνι Γκάτλιφ, σκηνοθέτης της ταινίας «Αγανακτισμένοι» που άνοιξε το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Εικόνες 21ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο βραβεία που θα απονεμηθούν στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, είναι το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το βραβείο Κοινού, το οποίο θα δοθεί σύμφωνα με τις ψήφους των θεατών, κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών.

Με πρόεδρο τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη, η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Μισέλ Δημόπουλο (κριτικός και κινηματογραφιστής), Αμάντα Λιβανού (παραγωγός), Κλεμάνς Ποεσί (ηθοποιός) και Γιώργο Τσεμπερόπουλο (κινηματογραφιστής και παραγωγός).

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας της Θεσσαλονίκης, από την Πέμπτη 29 Μαρτίου ως την Τετάρτη 4 Απριλίου.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα προβολής των ταινιών
Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com