Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΑΦΑΙΡΕΣΑΜΕ ΧΡΕΟΣ 105 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Με το να εκφράσει τη μεγάλη ικανοποίηση που επικρατεί για την εξαιρετική επιτυχία του PSI και την υψηλότατη συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικός, Ευάγγελος Βενιζέλος...

"Ο πυλώνας είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, οι θυσίες και οι απώλειες, το γεγονός πως έχουν ανεχθεί την εφαρμογή ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή τους στο σχέδιο προσαρμογής", τόνισε.

Εξέφρασε ακόμα την πρόθεσή του να ζητήσει την ενεργοποίηση των CACs κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 13:30 το μεσημέρι για να ληφθεί η τελική απόφαση και να εγκριθεί το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή, επισήμανε πως φτάνουμε να αφαιρούμε χρέος 105 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

"Οφείλαμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας την απαλλαγή από ένα τεράστιο χρέος", υπογράμμισε.

Ο στόχος να κινηθεί το χρέος να είναι το 2020 στο 120% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε, όχι μόνο επιτυγχάνεται αλλά ενδεχομένως να κινηθεί και σε μικρότερα επίπεδα αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα και έχουμε πρωτογενή ελλείμματα.

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα θα ολοκληρωθεί με τη διαβούλευση που θα έχω με τους ομολόγους μου στο Eurogroup", σημείωσε.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, σημείωσε ότι έχουν διακανονιστεί 750.000 δάνεια και συνεχίζεται ο μηχανισμός της κυλιόμενης διευθέτησης δανείων. "Εάν κάπου υπάρχει πρόβλημα σε κατηγορία ή ακόμα και σε πρόσωπο, είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε", υπογράμμισε.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τα ασφαλιστικά Ταμεία, ανέφερε ότι θα καλέσουν τα Ταμεία που έλαβαν την απόφαση να μετάσχουν και τις διοικήσεις των Ταμείων που αποφάσισαν να μη μετάσχουν για να τους εξηγήσουμε πόσο βλαπτική και επικίνδυνη ήταν η απόφαση που πήραν.

"Τα ταμεία αποφάσισαν να μη μετάσχουν για λόγους πολιτικούς, μικροκομματικούς λόγους και έθεσαν σε κίνδυνο τη χώρα και άρα του συνταξιούχου", συμπλήρωσε.

Η μαζική εθελοντική συμμετοχή, όπως σημείωσε, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και στις αποφάσεις που ψηφίζει το Eurogroup.

"Καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν χάνει που στηρίζει την Ελλάδα. Οι φορολογούμενοι των χωρών της Ευρωζώνης στηρίζουν την Ελλάδα με δάνεια που αποφέρουν φόρους", επισήμανε.

Ευχαρίστησε και μνημόνευσε, τέλος, αυτούς που είχαν το βάρος της διαχείρισης του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.


Πηγή: news247.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com