Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ WIKILEAKS ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΗΠΑ

Την ύπαρξη ενός σφραγισμένου κατηγορητηρίου εναντίον του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ αποκάλυψαν πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Stratfor που αποκτήθηκαν από τα Wikileaks...

Τις πληροφορίες αυτές τις έδωσαν μηνύματα του Φρεντ Μπάρτον, Αντιπροέδρου της Stratfor και υπαρχηγού της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Στεητ Ντιπαρτμεντ.

Στις αρχές του 2011, ο Μπάρτον αποκάλυψε ότι μια μυστική επιτροπή είχε ήδη εκδώσει ένα σφραγισμένο κατηγορητήριο για τον Ασάνζ.

Σύμφωνα με τον Μπάρτον «ο Ασάνζ πρόκειται να γίνει μια ....ωραία νύφη στη φυλακή. Θα τρώει την γατοτροφή των φυλακών για πάντα...» . Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, και αφού ο Ασάνζ είχε αποφυλακιστεί από μια φυλακή του Λονδίνου, όπου είχε βρεθεί μετά από ένταλμα σύλληψης Σουηδού εισαγγελέα, ο Μπάρτον έλεγε σε βρετανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι: «Η έκδοση του στις ΗΠΑ είναι ολοένα και πιο πιθανή».

Οι πληροφορίες συνδέουν μάλιστα την υπόθεση του Άσανζ με το γεγονός ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές Αρχές δεν έχουν καταφέρει να δέσουν την υπόθεση κατά του στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνιγκ ο οποίος φέρεται να παρέδωσε στο Wikileaks εκατοντάδες χιλιάδες διπλωματικά τηλεγραφήματα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις για το απόρρητο κατηγορητήριο που θα μπορούσε να βάλει σε πολύ μεγάλες δικαστικές περιπέτειες τον Ασάνζ. Ο Αυστραλός χάκερ και ακτιβιστής θα μπορούσε να προφυλακιστεί ως μάρτυρας της υπόθεσης, πράγμα το οποίο φοβόταν και ο ίδιος και για το οποίο εξέφραζε ανοιχτά την ανησυχία του.

Άλλα email περιγράφουν με την ίδια γλώσσα τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να αποδυναμώσει όσο περισσότερο μπορεί το Wikileaks με τους ίδιους τρόπους που χρησιμοποιεί για την Αλ Κάιντα. Αφαιρέστε τη δυνατότητα να έχει το Wikileaks χρήματα, «κυνηγήστε την υποδομή. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να καρφώσουμε και να αποδομήσουμε το Wikileaks είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται για να κατεδαφίσουμε την Αλ Κάιντα».

«Βρείτε έμπιστους και απογοητευμένους συνεργάτες» μη παραλείποντας να τονίσει ότι πρέπει να βρεθούν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Ασάνζ. Η τακτική περιγράφεται με σαφήνεια σε άλλο μήνυμα: «πρώτα χρεοκοπήστε το μαλ..., καταστρέψτε τη ζωή του.»

Ένα άλλο ζήτημα που καλύπτουν τα email είναι οι με τις οποίες βαρύνεται ο Ασάνζ στη Σουηδία. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται οι κατηγορίες μπορεί να μην είναι σοβαρές και να είναι απλώς το αποτέλεσμα υπερβολικού ζήλου από τις ενάγουσες. Εξαιτίας της υπόθεσης ο Ασανζ παραμένει εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε κατ’οίκον περιορισμό στη Βρετανία. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com