Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ BP ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ 2010

Ξεκινά τη Δευτέρα στις ΗΠΑ η δίκη προκειμένου να προσδιοριστούν οι υπεύθυνοι για την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010...

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο θα εξετάσει εάν η BP και οι υπεργολάβοι της ευθύνονταν για την καταστροφή και θα ορίσει το ποσό των αποζημιώσεων που θα καταβάλουν.

Πάντως, ο γενικός διευθυντής του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού BP Μπομπ Ντάντλεϊ υποστήριξε ότι η δίκη θα μπορούσε να κρατήσει μέχρι το 2014.

Η ΒΡ και οι συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες μπορεί να υποχρεωθούν να καταβάλουν πρόστιμα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν κριθεί ότι ευθύνονταν για την οικολογική καταστροφή στη Νέα Ορλεάνη.

Στις ΗΠΑ έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές, από εταιρείες και ιδιώτες, που κατηγορούν την ΒΡ και τους υπεργολάβους της, τις εταιρείες Transocean και Halliburton ότι έκαναν τα στραβά μάτια ή αγνόησαν εντελώς τα σημάδια της επερχόμενης καταστροφής.


Στις 20 Απριλίου 2010 σημειώθηκε έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων στ' ανοιχτά της Νέας Ορλεάνης. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες εκατομμύρια λίτρα αργού πετρελαίου χύθηκαν στον Κόλπο του Μεξικού μέχρι να σφραγιστεί η πετρελαιοπηγή τέσσερις μήνες αργότερα. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com