Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

"ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΘΑ ΠΑΨΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ"

Είναι πως τα βλέπει κανείς τα πράγματα. Ο εκπρόσωπος της κας Μέρκελ αφού χαιρέτησε την ψήφιση των μέτρων από την Βουλή εξήγησε γιατί μειώθηκε ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα...

Η εξήγηση λοιπόν είναι απλή: Πρόκειται για "μεταρρύθμιση των άκαμπτων δομών της αγοράς εργασίας" στη χώρα. Μάλιστα υποστήριξε πως "ο υπερβολικά υψηλός ελάχιστος μισθός ενθαρρύνει σε ορισμένους τομείς τη μαύρη εργασία".

"Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα" αυτή την ψηφοφορία που "καταδεικνύει την καλή θέληση της Ελλάδας να αναλάβει δύσκολες μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Πρόσθεσε πως, για τη Γερμανία, η οποία επικρίνεται πολύ στην Ελλάδα, "δεν πρόκειται για εξοικονόμηση για την εξοικονόμηση", αλλά για "απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων" της Ελλάδας.

Πριν από τον εκπρόσωπο της Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ είχε υιοθετήσει έναν πολύ πιο μετρημένο τόνο, καλώντας σε "επιφυλακτική αυτοσυγκράτηση" όσον αφορά την ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο και προσθέτοντας ότι πρέπει κανείς να περιμένει τη συγκεκριμένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Είναι "ζήτημα σεβασμού για το ελληνικό κοινοβούλιο να λαμβάνει κανείς τις αποφάσεις του εξίσου στα σοβαρά με αυτές οποιουδήποτε άλλου κοινοβουλίου" δημοκρατικά εκλεγμένου, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ζάιμπερτ.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι η Γερμανία προκρίνει τη λιτότητα στην Ελλάδα μάλλον παρά τις επενδύσεις για να επιστρέψει η ανάπτυξη, ο εκπρόσωπος απάντησε λέγοντας πως, "αν οι ιδιωτικοποιήσεις (που είχε υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση) προχωρούσαν γρηγορότερα, θα υπήρχαν ασφαλώς περισσότερες επενδύσεις". Πηγή: newsit.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com