Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο παλαιότερος πυρηνικός αντιδραστήρας στον κόσμο, στο Όλντμπερι, πρόκειται να κλείσει την Τετάρτη στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), μετά από 44 χρόνια λειτουργίας και θα ακολουθήσει η αντίστροφη μέτρηση μέχρι το 2025, όταν ένας νέος βρετανικός πυρηνικός σταθμός θα ανοίξει σε τοποθεσία κοντά στον παλιό...

Κοινοπραξία δύο γερμανικών εταιριών, των E.ON και RWE, σχεδιάζει να κατασκευάσει μέχρι το 2025 ένα νέο πυρηνικό εργοστάσιο στο Ολντμπερι με έξι φορές μεγαλύτερη ικανότητα παραγωγής από τον σημερινό σταθμό, δεδομένου ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας ως μέσο μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

Το νέο εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος (PWR), που απαιτούν την κατασκευή τεράστιων συστημάτων ψύξης, κάτι το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι θα επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της.

Το σχέδιο κατασκευής βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια και η εταιρία Horizon που συμμετέχει στην κοινοπραξία δεν έχει ζητήσει την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές, κάτι που θα δώσει δικαίωμα λόγου και στους κατοίκους του Όλντμπερι ον Σέβερν.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα συνεχίσουν να εργάζονται για την αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων για ακόμη 12 με 18 μήνες αλλά στη συνέχεια το προσωπικό θα μειωθεί κατά ένα τέταρτο με τους περισσότερους υπαλλήλους να συνταξιοδοτούνται, σύμφωνα με τον διευθυντή του, Φιλ Σπρεγκ. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com