Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ματαιώθηκε λόγω της βροχής που έπεφτε στο κέντρο η συναυλία που συνόδευε το συλλαλητήριο των συνδικάτων και επιστημονικών φορέων κατά των νέων μέτρων λιτότητας...

Ο Μανώλης Μητσιάς αναγκάστηκε να διακόψει πάνω τσάμικο του Νίκου Γκάτσου, το οποίο αφιέρωσε στους γερμανούς πολιτικούς. Πρόλαβε πάντως να τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι και δικά του τραγούδια.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, οι δικηγορικοί σύλλογοι, Λειβαδιάς, Καλαμάτας, Πειραιά και Χαλκίδας, ο ΔΣΑ, γιατροί και καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης.

"Είμαστε εδώ για να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις αναρμόδιων παραγόντων, που ακυρώνουν το ελληνικό Σύνταγμα και τη νομοθεσία και προσπαθούν να επιβάλουν εξωθεσμικές λύσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος.

"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα καθώς τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα και όσο οι κυβερνώντες δεν κατανοούν ότι οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε απόγνωση", τόνισε από την πλευρά του, ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης.

Παράλληλα με την εκδήλωση στο Σύνταγμα 100 περίπου μοτοσικλετιστές εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του κέντρου ενώ μικροεπεισόδια μεταξύ ομάδας νεαρών και της Αστυνομίας έγιναν στην οδό Σόλωνος στη συμβολή με την οδό Ναυαρίνου.

Το συλλαλητήριο που ξεκίνησε γύρω στις έξι στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των Συνδικάτων, είχε σχετικά μικρή συμμετοχή, ενώ διακριτική ήταν η αστυνομική παρουσία.

Νωρίτερα το μεσημέρι συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ επέδωσαν στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών που επιβάλλει η τρόικα στη χώρα μας, ενώ πραγματοποιήθηκε και στάση εργασίας από τις 12 - 3 μ.μ.

Η λεωφόρος Αμαλίας και η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας που ήταν κλειστές δόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, στο Μοναστηράκι και στο Πανεπιστήμιο που είχαν κλείσει από τις 4 μ.μ. με εντολή της αστυνομίας. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com