Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΛΕΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ

Aλεύρι πέταξε στο σοσιαλιστή υποψήφιο για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ μία γυναίκα για να διαμαρτυρηθεί, γιατί όπως ανέφερε την πόλη της, τη Λιλ, «τη δολοφονούν οι Σοσιαλιστές»...

Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που ο Ολάντ ολοκλήρωσε μία ομιλία για την κρίση στη στέγαση και επρόκειτο να υπογράψει ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» που έχει συντάξει το ίδρυμα Abbe Pierre και το οποίο ζητεί «μία πραγματική αλλαγή στον προσανατολισμό των πολιτικών» για την κατοικία.

Μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως η Κλερ Σεγκίν, 45 ετών, πλησίασε τον Ολάντ και του πέταξε αλεύρι. Αμέσως την απομάκρυναν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του.

Ο Ολάντ, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μπροστά από τον απερχόμενο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, υπέγραψε τελικά το συμβόλαιο παρότι το πρόσωπό του, τα γυαλιά του και το σακάκι του ήταν καλυμμένα με το αλεύρι.

Προς το παρόν ασαφή είναι τα κίνητρα της γυναίκας, η οποία σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο καθώς «πλέον δεν εφαρμόζεται ο νόμος».

Όταν αργότερα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο Ολάντ απέδωσε την ενέργεια αυτή «σε έναν ανεύθυνο άνθρωπο». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com